تقریبا هر کاربری که در خانه خود روتری دارد نیاز به پیدا کردن آدرس IP روتر برای شخصی سازی و انجام تنظیمات امنیتی دارد. شاید شما از داشتن شبکه بی سیمی که فاقد نام هوشمندانه ای است در آپارتمان خود خسته شده‌اید و یا شاید شما می‌خواهید رمز عبور شبکه خود را ایمن تر کنید تا از اتصال دستگاه‌های دیگر به شبکه خود جلوگیری کنید.

برای انجام این تغییرات باید آدرس IP روتر خود را بدانید. چرا؟ بیشتر روتر‌ها یک کنترل پنل ارائه می‌دهند که فقط از طریق مرورگر وب قابل دسترسی هستند. برای دسترسی به این پنل، باید آدرس IP روتر را در نوار آدرس مرورگر وارد کنید. اما اگر آدرس را نمی‌دانید و یا خیلی ساده آن را فراموش کنید چه کار باید انجام دهید؟ در مقاله امروز فروشگاه نارستان ما به شما چگونگی پیدا کردن آدرس IP روتر را آموزش خواهیم داد.

آدرس IP عمومی و خصوصی

آیا می‌دانید که کامپیوتر شما می‌تواند دو آدرس IP مختلف را داشته باشد؟ این آدرس‌ها معمولا آدرس IP عمومی؛ پابلیک یا خارجی و آدرس IP خصوصی یا داخلی نامیده می‌شوند. هنگامی که ما در مورد یک آدرس IP خصوصی یا داخلی صحبت می‌کنیم؛ این آدرسی است که روتر به سیستم شما اختصاص داده است. با این حال تفاوت‌های مهمی وجود دارد که شما باید از آنها مطلع شوید.

پیدا کردن آدرس IP روتر برای شخصی سازی و تنظیمات امنیتی

آدرس IP عمومی

این آدرسی است که ارائه دهنده خدمات اینترنتی (ISP) شما به اتصال مودم شما اختصاص می‌دهد. این آدرس را به عنوان آدرس خانه یا ساختمانی در نظر بگیرید که توسط عموم قابل مشاهده است. اگر سیستم شخصی شما به شبکه بی سیم دیگری منتقل شود؛ آدرس IP عمومی تغییر می‌کند.

کاربران معمولا یا آدرس IP خود را نشان می‌دهند و یا از آدرس IP خود برای حفظ حریم خصوصی محافظت می‌کنند. تا زمانی که رمزگذاری را برای محافظت از موقعیت مکانی خود استفاده نمی‌کنید، می‌توانید با مراجعه به سایت هایی مانند whatismyip.org و یا حتی خیلی ساده با جستجوی آدرس IP، آن را فورا پیدا کنید.

آدرس IP خصوصی

روتر شما برای هر دستگاه متصل به شبکه محلی که دارید یک آدرس IP خصوصی تعریف می‌کند. به این ترتیب؛ روتر کامپیوتر شما را تشخیص می‌دهد و می‌داند هنگام مرور اینترنت چه داده هایی را برای آن ارسال کند. این آدرس IP خصوصی می‌تواند هنگام بررسی نحوه تعامل روتر شما با دستگاه ها، اینکه چه دستگاه هایی به آن متصل هستند و غیره مفید باشد. پیدا کردن آدرس IP خصوصی کمی پیچیده تر است و همان چیزی است که ما در این مقاله به آن خواهیم پرداخت.

پیدا کردن آدرس IP روتر

پیدا کردن آدرس IP خصوصی روتر در ویندوز 10

صرف نظر از سازنده یا مدل روتر، روشی مطمئن برای پیدا کردن آدرس IP روتر وجود دارد. این روش سریع ترین راه برای پیدا کردن آدرس آی پی در ویندوز است.

مرحله 1 – CMD را در کادر سرچ منوی Start ویندوز تایپ کنید و از نتایج نمایش داده شده Command Prompt را انتخاب کنید. به جای این ابزار می‌توانید از  Windows PowerShell استفاده کنید.

مرحله 2 – بعد از باز کردن Windows PowerShell یا Command Prompt خیلی ساده دستور ipconfig /all را تایپ و اینتر کنید تا یک پنجره با اطلاعات مربوط به اتصال شبکه ظاهر شود.

فیلدی که با Default Gateway مشخص شده است آدرس IP روتری که به آن متصل هستید را نشان می‌دهد. تقریبا برای همه روتر‌ها می‌توانید این آدرس IP را در نوارد آدرس مرورگر خود وارد کنید تا به صفحه تنظیمات یا کانفیگ روتر دسترسی پیدا کنید.

پیدا کردن آدرس IP روتر برای شخصی سازی و تنظیمات امنیتی

پیدا کردن آدرس IP خصوصی روتر در مک

پیدا کردن آدرس IP روتر در مک بسیار ساده است. کافیست که مراحل زیر را دنبال کنید:

مرحله 1 – System Preferences  را از Dock باز کنید.

مرحله 2- آیکن Network را انتخاب کنید

در پنجره بعدی، در قسمت زیر  Status: Connected شما می‌توانید اطلاعاتی در مورد که اینکه به چه شبکه ای متصل هستید و آدرس IP فعلی شما چیست  را مشاهده کنید. با این حال ما آدرس روتر را می‌خواهیم؛ بنابراین اجازه دهید بحث را ادامه دهیم.

پیدا کردن آدرس IP روتر برای شخصی سازی و تنظیمات امنیتی

مرحله 3 – روی دکمه Advanced کلیک کنید.

مرحله 4 – سربرگ TCP/IP را در صفحه بعدی انتخاب کنید. در صورت لزوم اطلاعات آدرس دقیق تر برای روتر شما تجزیه می‌شود.

پیدا کردن آدرس IP روتر برای شخصی سازی و تنظیمات امنیتی

ورود به صفحه کانفیگ روتر و پیدا کردن آدرس IP

شما همچنین می‌توانید به صورت آنلاین وارد صفحه کانفیگ روتر خود شوید و آدرس IP روتر را به همراه سایر اطلاعات مشاهده کنید. اگر می‌خواهید برخی تنظیمات را تغییر دهید، کلمه عبور خود را بهبود ببخشید، دستگاه‌های متصل به روتر را مشاهده کنید و سایر کارهای مربوط به نگهداری را انجام دهید، این گزینه ایده آل است.

شرکت‌های مختلفی وجود دارند که به تولید روتر مشغول هستند و در ادامه اطلاعات ورود به سیستم برندهای اصلی را پیدا خواهید کرد. اگر برند روتر شما در زیر لیست نشده است، RouterPasswords دارای یک پایگاه داده بزرگ است که شمال نام کاربری و رمز عبور پیش فرض روتر‌ها است که بر اساس مدل روتر مرتب شده است. اگر متوجه شدید که نمی‌توانید با یکی از این موارد به پنل مدیریت وارد شوید، ممکن است در برخی موارد کلمه عبور را تغییر داده باشید.

پیدا کردن آدرس IP روتر برای شخصی سازی و تنظیمات امنیتی

روتر لینکسیس (Linksys)

مرحله 1- اکثر روترهای لینکسیس تنظیمات پیش فرض مشابهی دارند. با وارد کردن آدرس آی پی 192.168.1.1 در نوار آدرس مرورگر وب خود شروع کنید و اگر دارای یک روتر هوشمند هستید به جای آن myrouter.local را وارد کنید .

مرحله 2 – با استفاده از نام کاربری و رمز عبور admin وارد شوید (با این فرض که قبلا نام کاربری و رمز عبور پیش فرض خود را تغییر نداده اید).

مرحله 3 – شما باید در اولین بار ورود به سیستم، رمز عبور روتر خود را تغییر دهید در غیر این صورت، هر کسی می‌تواند به روتر شما دسترسی پیدا کند.

مرحله 4 – اگر روتر لینکسیس جدیدتری دارید؛ ممکن است برنامه Linksys را هم برای تنظیم و مدیریت در اختیار داشته باشید. می‌توانید وارد سیستم شوید و روتر خود را برای دیدن اطلاعات بیشتر (که باید شامل آدرس IP و سایر اطلاعات باشد) را انتخاب کنید. اگر به کمک بیشتری نیاز دارید از پورتال پشتیبانی رسمی لینکسیس استفاده کنید.

روتر دی لینک (D-Link)

مرحله 1 – با استفاده از mydlinkrouter.local  یا  192.168.0.1می توانید به روتر دی لینک خود وارد شوید. اگر این برای شما جواب ندارد می‌توانید آدرس 192.168.1.1 را انتخاب کنید.

مرحله 2 – نام کاربری پیش فرض admin است و شما می‌توانید قسمت رمز عبور را خالی بگذارید.

مرحله 3 – از آنجا که اکثر روترهای دی لینک به طور پیش فرض دارای رمز عبور نیستند، شما باید در اسرع وقت یک رمز عبور اضافه کنید تا از دسترسی هکرها جلوگیری کنید.

مرحله 4 – دی لینک همچنین برنامه‌های متنوعی را برای مدیریت دستگاه‌های خود ارائه می‌دهد که از این بین می‌توان به برنامه D-Link Wi-Fi اشاره کرد. اگر این برنامه یا هر برنامه مشابه دیگر دی لینک را دارید، ممکن است ورود به سیستم و رفتن به تنظیمات و انتخاب آیکن اینترنت برای دیدن اطلاعات بیشتر در مورد اتصال شما ساده تر باشد. در صورت نیاز به کمک بیشتر؛ دی لینک دارای یک پایگاه داده پشتیبانی ویژه است.

روتر بلکین (Belkin)

مرحله 1 – تقریبا همه روتر‌های Belkin از طریق آدرس آی پی 192.168.2.1قابل دسترسی هستند. با توجه به روشی که در آن اطلاعات ورود به سیستم تنظیم شده است، هنگام تلاش برای دسترسی به پنل مدیریت، مجبور نیستید در قسمت نام کاربری و رمز عبور چیزی وارد کنید.

مرحله 2 – به طور پیش فرض، روترهای Belkin هیچ رمز عبور و نام کاربری ندارد و این بدان معناست که قسمت نام کاربری باید خالی بماند، گرچه ممکن است مجبور شوید در برخی مواقع کامه admin را وارد کنید.

مرحله 3 – اگر روتر بلکین دارید، قطعا می‌خواهید نام کاربری و رمز عبور را تغییر دهید. برای شخصی که به شبکه شما دسترسی دارد ساده است که بتواند تنظیمات پنل مدیریت را تغییر دهد و از طریق حفره‌های امنیتی که باز گذاشتید به نصب نرم افزارهای مخرب و هک شما مشغول شود. اطلاعات بیشتر را می‌توان برای مدل‌های خاص روتر در سایت پشتیبانی بلکین پیدا کنید.

روتر تی پی لینک (TP-Link)

مرحله 1 – آدرس پیش فرض روتر تی پی لینک باید 192.168.1.1 باشد، بنابراین برای ورد به سیستم باید با این آدرس شروع کنید.

مرحله 2 – نام کاربری و رمز عوبر پیش فرض روترهای تی پی لینک هر دو admin است که می‌توانید از آن برای ورود به سیستم استفاده کنید. با این کار گزینه‌های متنوعی برای مشاهده تنظیمات شبکه بی سیم در اختیار شما قرار می‌گیرد.

مرحله 3 – روترهای جدید تی پی لینک با برنامه TP-Link Tether سازگار هستند. از طریق این برنامه می‌توانید به صورت ساده تری به اطلاعات روتر مانند آدرس IP روتر خود دست پیدا کنید. در برنامه Tether به قسمت Tools برئید و بعد برای دیدن جزئیات، Internet Connection را انتخاب کنید.

روتر نت گیر (Netgear)

مرحله 1 – تعدادی از روترهای نت گیر در قسمت پایین یا پشت خود دارای مشخصات ورود به سیستم است. اما اگر شما این اطلاعات را ندارید، این شرکت دسترسی به پنل مدیریت شما را یاده می‌کند. خیلی ساده در نوار آدرس مرورگر خود routerlogin.net یا 192.168.0.1 را وارد کنید.

مرحله 2 – نام کاربری تقریبا همیشه admin است و اگر از دیتگاهی قدیمی استفاده می‌کنید رمز عبور password یا 1234 خواهد بود.

مرحله 3 – داشتن یک آدرس URL متنی به راحتی به خاطر به سپرده می‌شود، اما همچنین باعث آسیب پذیری بیشتر روتر شما می‌شود. اگر شخصی به شبکه شما دسترسی دارد، برای جلوگیری از تغییرات ناخواسته در تنظیمات شبکه نیاز به تغییر نام کاربری و کلمه عبور است.

مرحله 4 – روترهای نت گیر همچنین می‌توانند از برنامه Nighthawk برای مدیریت تنظیمات؛ تست سرعت و موارد دیگر استفاده کنند. اگر برنامه Nighthawk را دارید، می‌توانید مستقیما به تنظیمات وای فای بروید و اطلاعات اتصال را مشاهده کنید. پایگاه دانش پشتیبانی نت گیر در مورد مدل‌های خاص روتر اطلاعات بیشتری را در اختیار شما قرار می‌دهد.

روتر ایسوس (ASUS)

مرحله 1 – تقریبا همه روترهای ایسوس به طور پیش فرض از 192.168.1.1 استفاده می‌کنند که دسترسی به پنل مدیریت در مرورگر شما را ساده می‌کند. با این وجود روترهای جدید، درخواست‌ها را به صفحه راه اندازی محلی شما هدایت می‌کنند.

مرحله 2 – نام کاربری و رمز عبور باید تقریبا در همه مدل‌ها admin باشد.

مرحله 3 – کلمات عبور پیش فرض می‌توانند به شما کمک کنند اما توصیه می‌شود که بعد از ورود به پنل مدیریت آنها را تغییر دهید تا از دسترسی‌های غیرمجاز به شبکه وای فای خود جلوگیری کنید.

مرحله 4 – ایسوی برای کمک به مدیریت تنظیمان؛ امنیت و غیره برنامه Asus Router را ارائه می‌دهد. اگر این برنامه را دارید می‌توانید از آن استفاده کنید. اگر به کمک بیشتر ینیاز دارید می‌توانید از تیم پشتیبانی ایسوس و همچنین مقالات مختلفی که این شرکت منتشر کرده است استفاده کنید.

روتر گوگل (Google)

مرحله 1 – به صورت آنلاین به حساب Google Fiber خود بروید و وارد سیستم شوید.

مرحله 2 : پس از ورود به سیستم ، به گوشه سمت راست بالای صفحه وب نگاه کنید و Network (در برخی از فرمت‌ها ، ابتدا باید دکمه منو را فشار دهید) را انتخاب کنید.

مرحله 3 : در بخش جدید، منوی Devices در سمت چپ با تمام دستگاه‌های متصل به شبکه خود مشاهده خواهید کرد. دستگاه خاصی را که می‌خواهید بررسی کنید – روتر فعال خود را انتخاب کنید – و سپس Advanced  را برای نمایش اطلاعات اضافی در مورد آن انتخاب کنید. اکنون باید بتوانید آدرس IP خود را برای آن دستگاه خاص در Google Fiber مشاهده کنید.

نکاتی در مورد IPv6 و IPv4

در بسیاری از این روش ها، لیست هایی را برای هر دوی IPv4 و IPv6 مشاهده خواهید کرد. با این حال، در بیشتر موارد؛ فقط قسمت IPv4 دارای اطلاعات است.

IPv4 و IPv6 هر دو پروتکل اختصاص آدرس IP هستند. با این حال، IPv4  سال هاست که وجود دارد و از نظر آدرس‌های IP جدید تقریباً “فضایی” ندارد. IPv6 یک پروتکل جدیدتر است که از قبل برای مدیریت شبکه جهانی وب در حال گسترش در دسترس بوده است. انتقال از IPv4 به IPv6 شامل سخت افزار جدید ، نرم افزار بازسازی شده ، زیرساخت‌های تعمیرات اساسی و غیره است. که به معنی بار و زمان زیادی است.

در نهایت؛ احتمالا تا چند سال آینده، انتقال گسترده ای به آدرس‌های IPv6 را خواهیم داشت.

بدون در نظر گرفتن ، یافتن آدرس IP خصوصی شما ، صرف نظر از نوع سیستم عامل یا روتر ، ساده است. هنگامی که آدرس IP را برای روتر خود ردیابی کردید ، وقت آن فرا رسیده است که امنیت را کنترل کنید  و شاید یک نام شبکه بی سیم عالی را برای خود انتخاب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *