در پاسخ به سوال آیا می توانید از مادربرد دو پردازنده ای برای بازی استفاده کنید؟ باید بگوییم که می توانید از مادربرد دو پردازنده ای استفاده کنید اما شاید ارزش سرمایه گذاری نداشته باشد. پردازنده های چهار هسته ای برای بازی های امروزی بیش از حد مناسب هستند؛ چیزی که امروز به راحتی می توانید با یک پردازنده میان رده بدست آورید.

علاوه بر این؛ تمام مزایای مادربرد دو پردازنده ای تنها مربوط به سرورها؛ ورک استیشن های پیشرفته و پخش کننده های بازی است. باور کنید یا نکنید؛ مادربردهای دارای سوکت پردازنده دوگانه به سختی در محصولات اصلی مصرفی قرار می گیرند. بنابراین احتمالا شاید شما تازه متوجه شده اید که چنین مادربردهایی وجود دارند و به همین دلیل به دنبال این هستید که این قطعات کامپیوتری چه مزایایی برای بازی دارند و این چیزی است که ما در ادامه برای شما توضیح خواهیم داد.

مزایا داشتن مادربرد دو پردازنده ای

مادربرد دو پردازنده ای به شما امکان می دهد تا به طور همزمان از دو CPU استفاده کنید؛ این بسیار بدیهی است. اما دو پردازنده چه چیزی را در اختیار شما قرار می دهد که یک پردازنده نمی تواند؟

آیا می توانید از مادربرد دو پردزنده ای برای بازی استفاده کنید؟

برای شروع باید بدانید که تعداد هسته های بیشتری در اختیار شما قرار می گیرد که به نوبه خود به معنای مالتی تسکینگ بهتر و قدرت کلی محاسباتی بیشتر است. علاوه بر این؛ پهنای باند PCIe و حافظه بیشتر را فراهم می آورد.

این مادربردها معمولا اسلات های PCIe و رم بیشتر را فراهم می آورد؛ بنابراین امکان نصب کارت های داخلی بیشتر و افزایش حداکثر ظرفیت رم به 256 گیگابایت را فراهم می آورد. اما سوال مهم این است…. آیا برای بازی به این مادربردها نیاز دارید؟ جواب کوتاه و سریع؛ خیر است.

تعداد هسته های پردازنده که برای تجربه بهینه بازی به آن نیاز دارید در حال حاضر 6 است. در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد و سایر مزایا مادربردهای دو پردازنده ای را بحث خواهیم کرد.

پردازنده در بازی چه نقشی دارد؟

وقتی نوبت به اجرای بازی ها می رسد؛ پردازنده چندین نقش دارد، یکی از اصلی ترین آنها این است که به پردازنده گرافیکی می گوید چه کاری انجام دهد؛ یعنی چه چیزی را در چه زمانی ارائه دهد. پردازنده گرافیکی چیزی است که وقتی صحبت از گرافیک می شود تمام کارهای سخت را انجام می دهد.

به غیر از این؛ پردازنده مرکزی؛ هر آنچه را که در بازی در جریان است (اقدامات و عکس العمل هایی که در دنیای بازی اتفاق می افتد؛ خواندن و لود اطلاعات از هارددیسک یا SSD و غیره) را کنترل می کند؛ گرچه ممکن است کار زیادی وجود داشته باشد، اما پردازنده های چند هسته ای مدرن می توانند این کار را با تقریبا حداقل تلاش انجام دهند.

آیا می توانید از مادربرد دو پردزنده ای برای بازی استفاده کنید؟

در نهایت؛ تنها چیزی که هنگام انتخاب پردازنده باید نگران آن باشید این است که آیا پردازنده گرافیکی دچار گلوگاه شده است یا نه. گلوگاه اصلاحی است که برای نشان دادن افت عملکرد استفاده می شود. در واقع، بخش از ظرفیت پردازنده گرافیکی شما بیکار و بدون استفاده خواهد ماند چونکه پردازنده نمی تواند ادامه دهد.

با این اوصاف حتی به یاد داشته باشید که حتی چهار کارت GTX 1080 Ti در SLI توسط قدرتمندترین پردازنده مرکزی i7 اینتل دچار گلوگاه می شوند. با این حال؛ اگر پول کافی برای خرید چهار کارت گرافیک GTX 1080 Ti دارید؛ سرمایه گذاری برای خرید مادربرد کمی بزرگتر و یک پردازنده مرکزی دیگر مشکلی نخواهد داشت.

رم در بازی ها چقدر مهم است؟

هر زمان که صفحه لود شدن را مشاهده می کنید این پردازنده شما است که اطلاعات بازی ها را از هارددیسک یا SSD می خواند و آنها را در رم بارگیری می کند. این امر به آن امکان می دهد تا بلافاصله به اطلاعاتی که نیاز دارد دسترسی پیدا کند؛ زیرا سرعت خواندن از رم در مقایسه با خواندن اطلاعات از هارددیسک و SSD قابل قیاس نیست.

برای درک این موضوع باید بدانید که یک هارددیسک مدرن دارای سرعت 100 مگابیت در ثانیه است در حالی که هارد SSD در حال حاضر از سرعت 500 مگابایت در ثانیه استفاده می کند و ماژول رم DDR4 مدرن با سرعت 3200 گیگاهرتز دارای سرعت انتقال اطلاعات 25 گیگابایت در ثانیه است. در حال حاضر؛ اکثر بازی های مدرن به درستی بهینه سازی شده اند و با 8 گیگابایت رم به راحتی کار خواهند کرد. همانطور که گفته شد 8 اسلات رم و ظرفیت 256 گیگابایتی رم مادربردهای دو پردازنده ای خیلی لازم نیستند.

آیا می توانید از مادربرد دو پردزنده ای برای بازی استفاده کنید؟

برای بازی به چه پهنای باند PCIe نیاز دارید؟

اسلات PCIe برای کارت های گرافیکی و طیف گسترده ای از کارت های توسعه از جمله کارت های صدا؛ مودم های داخلی؛ آداپتورها و غیره استفاده می شود. اما همانطور که قبلا اشاره کردیم؛ جدیدترین پردازنده های i7 به سختی می توانند چهار کارت گرافیک GTX 1080 Ti را تامین کنند و یک مادربرد معمولی ATX یا E-ATX بیش از اسلات و پهنای باند کافی را برای آن فراهم می آورد. در کل، این یک ویژگی است که بیشتر مورد نیاز سرورهایی است که نیاز به پردازش حجم زیادی از داده ها دارند.

آیا می توانید از مادربرد دو پردزنده ای برای بازی استفاده کنید؟

جمع بندی در مورد مادربرد دو پردازنده ای

به عنوان نتیجه گیری، باید توجه داشت که هیچ بازی وجود ندارد که به طور همزمان از دو پردازنده استفاده کند. در واقع فقط 10 سال پیش که پردازنده های چند هسته ای وجود داشت؛ اگر بازی سازان حتی خود را برای بهینه سازی بازی ها برای هسته های دوگانه به زحمت نمی انداختند. به همین ترتیب؛ اگر بخواهید روی مادبرد دو پردازنده ای بازی ها خود را اجرا کنید؛ یکی از این پردازنده ها بیکار خواهد ماند یا کارهای دیگر را مدیریت می کند.

نکته آخر اینکه مادربردهای دو پردازنده ای برای بازی نیستند. البته شما می توانید روی آن بازی اجرا کنید اما سرمایه گذارای برای چنین مادربرد و دو پردازنده فقط برای بازی به معنای هدر دادن پول است. همانطور که قبلا اشاره شد؛ این مادربردها برای سرورها و ورک استیشن هیا سطح بالا است که به محاسبات گسترده و قدرت مالتی تسکینگ بدست آمده توسط دو پردازنده نیاز دارند.

اگر در حین بازی استریم داشته باشید؛ یک استثنا در این قانون کلی وجود دارد. بسیاری از استریمرها زا دو سیستم استفاده می کنند؛ یکی برای بازی و دیگری برای استریم؛ اما به جای این دو سیستم می توانند از مادربرد دو پردازنده است استفاده کنند. بنابراین در این مورد خاص، مادربرد دو پردازنده ای برای بازی ارزش دارد.

منبع: gamingscan

1 دیدگاه در “آیا می توانید از مادربرد دو پردازنده ای برای بازی استفاده کنید؟

  1. گفت:

    سلام آیا میتوان برای بازی کردن دو نفر پای یه سیستم با دو مانیتور از یک مادربرد 2 پردازنده ای استفاده کرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *