قبل از اینکه فناوری Adaptive-Sync در قالب Nvidia G-Sync و AMD FreeSync ظاهر شود تنها چیزی که گیمرهایی که به دنبال عملکرد بودند وضوح بالاتر یا رفرش ریت بالاتر از 60 هرتز بود. امروزه ما نه تنها نمایشگرهایی داریم که به طور معمول با سرعت 144 هرتز و بالاتر کار می کنند؛ Nvidia و AMD هر دو در حال بروزرسانی فناوری های مربوط به خود هستند. در این عصر بازی به نظر شما در نبرد بین FreeSync و G-Sync کدام یک پیروز میدان می شود؟

Adaptive-Sync چیست؟

Adaptive-Sync به این معنا است که سیکل رفرش مانیتور با سرعت کارت گرافیک کامپیوتر در هر فریم از ویدیو همگام سازی می شود؛ حتی اگر این ریت یا نرخ تغییر کند. بازی ها هر فریم را به صورت جداگانه ارائه می دهند و بسته به قدرت پردازش کارت گرافیک کامپیوتر شما؛ ریت می تواند بسیار متفاوت باشد. هنگامی که رفرش ریت مانیتور ثابت شد؛ ممکن است مانیتور قبل از اینکه رندر فعلی را به پایان برساند؛ شروع به ترسیم یک فریم جدید می کند. G-Sync که با پردازنده های گرافیکی انویدیا کار می کند و FreeSync که با کارت های گرافیک AMD کار می کند این مشکل را برطرف می کنند. مانیتور قبل از ارسال کارت گرافیک فریم بعدی را ارسال کند؛ هر فریم را به طور کامل ترسیم می کند و بدین ترتیب هر گونه پارگی تصویر را از بین می برد.

FreeSync یا G-Sync کدام فناوری رفرش متغییر بهتری دارد؟

امروزه مانیتورهای زیادی را پیدا خواهید کرد (حتی مواردی که برای بازی ساخته نشده اند) که دارای ویژگی های G-Sync، FreeSync یا هر دو هستند. اگر هنوز به فناوری کارت گرافیک متعهد نبوده اید یا گزینه ای ندارید که از این فناوری ها استفاده کنید؛ ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که بهترین گزینه میان FreeSync و G-Sync کدام مورد است؟ کدام یک مزیت بازی بیشتری را نسبت به دیگری ارائه می دهد؟

مقایسه FreeSync و G-Sync

FreeSync FreeSync Premium FreeSync Premium Pro G-Sync G-Sync Ultimate G-Sync Compatibility
قیمت بالایی ندارد. قیمت بالایی ندارد. قیمت بالایی ندارد. از HDR و رنگ های گسترده پشتیبانی می کند. رفرش ریت 144 هرتز و بالاتر عملکرد معتبر و عیر مصنوعی را ارائه می دهد.
رفرش ریت 60 هرتز و بالاتر رفرش ریت 120 هرتز و بالاتر رفرش ریت 120 هرتز و بالاتر برای اطمینان از همگام سازی انطباقی در همه فریم ریت ها؛ دوبرابر کرد فریم در زیر 30 هرتز را وعده می دهد. پشتیبانی از کابلیبراسیون sRGB و گامنت رنگ HDR (P3) بسیاری از مانیتورهای G-Sync وجود دارند که از FreeSync هم پشتیبانی می کنند.
مانیتورهای FreeSync زیادی وجود دارند که می توانند از G-Sync هم پشتیبانی کنند. LFC پشتیبانی از رنگ های توسعه یافته و HDR تاری حرکت فوق العاده کم پشتیبانی ازHDR  واقعی
تعداد زیادی از HDR پشتیبانی می کنند بسیاری از مانیتورهای FreeSync Premium وجود دارند که از HDR و G-Sync پشتیبانی می کنند.

 

LFC Variable LCD overdrive
حداکثر خروجی مشخص نیست اما حداقل 600 نیت روشنایی را تحویل خواهند داد. تاخیر بهبود یافته
بسیاری از مانیتورهای FreeSync Premium Pro وجود دارد که می توانند از G-Sync و HDR پشتیبانی کنند.

به طور کلی G-Sync و FreeSync یکسان هستند. هر دوی آنها مانیتور را با کارت گرافیک همگام سازی می کنند و به این مولفه ها اجازه می دهند تا رفرش ریت را به طور مداوم کنترل کنند. برای تامین هر یک از گواهینامه ها؛ یک مانیتور باید الزامات مربوطه را شرح دهد که در بالا به آن اشاره شد. اما یک مانیتور همچنین می تواند فراتر از نیازها برود. به عنوان مثال؛ یک مانیتور FreeSync نیازی به HDR ندارد؛ اما برخی از آنها دارای این قابلیت هستند و برخی از مانیتورهای فری سینک از طریق یک فناوری اختصاصی مانند ASUS ELMB Sync به حل تاری دید کمک می کند.

اما آیا کاربر می تواند تفاوت بین این دو فناوری را مشاهده کنید؟ طبق تجربه ما؛ وقتی که فری سینک و جی سینک فریم ریت یکسانی دارند؛ هیچ تفاوتی از نظر بصری ایجاد نمی کنند.

در تستی که در سال 2015 انجام شد مشخص شد که وقتی تمام پارامترهای دیگر بین مانیتورهای فری سینک و جی سینک یکسان است, G-Sync نسبت به FreeSync کمی تفاوت ایجاد می کند. اما از آن زمان تا به حال اتفاقات زیادی رخ داده است. بررسی های مانیتور انجام شده نشان می دهند که مواردی وجود دارند که می تواند تجربه بازی را کاهش یا ارتقاء دهد که هیچ ارتباطی با رفرش ریت و فناوری های Adaptive-Sync ندارد. در این حال کیفیت HDR هم ذهنی است؛ گرچه G-Sync اداعا می کند که قادر به عرضه HDR واقعی است. اما برای پی بردن به واقعیت اجازه دهید تا نگاهی دقیق تر به این موضوع داشته باشیم.

ویژگی های G-Sync

مانیتورهای G-Sync معمولا قیمت بالایی دارند چون شامل سخت افزار اضافی مورد نیاز برای پشتیبانی از نسخه رفرش ریت تطبیقی انویدیا هستند. وقتی که G-Sync در سال 2013 توسط انویدیا معرفی شد؛ خرید نسخه G-Sync یک صفحه نمایش حدود 200 دلار را به هزینه خرید شما اضافه میکرد؛ همه ویژگی ها و مشخصات دیگر یکسان است. امروز این فاصله قیمت به 100 دلار رسیده است.

با این حال مانیتورهای FreeSync همچنین می توانند به عنوان گزینه هیا سازگار با G-Sync تایید شوند. این گواهینامه می تواند به این معنا باشد که یک مانیتور می تواند G-Sync را با پارامترهای انویدیا اجرا کند.  انویدیا در وب سایت خود لیستی از مانیتورهایی که برای اجرای G-Sync مجوز گرفته اند را نشان می دهد. از نظر فنی می توانید جی سینک را روی مانیتوری که دارای گواهینامه G-Sync نیست اجرا کنید اما عملکرد آن تضمین نشده است.

FreeSync یا G-Sync کدام فناوری رفرش متغییر بهتری دارد؟

چند گزینه وجود دارد که با ماینتورهای جی سینک می توانید دریافت کنید اما این گزینه ها همیشه در نسخه های فری سینک در دسترس نیستند. یکی کاهش تیرگی است که انویدیا نام این ویژگی ها را ULMB می نامد. بریخ از مانیتورهای فری سینک هم آن را با نام دیگری ارائه می دهند. در حالی که این به جای Adaptive-Sync کار می کند؛ بعضی ها آن را ترجیح می دهند و تصور می کنند که ورودی کمتری دارد. در تست های انجام شده است موضوع ثابت شده است. با این حال؛ هنگامی که با سرعت 100 فریم در ثانیه یا بالاتر کار می کنید تاری معمولا مسئله ساز نیست و تاخیر ورودی بسیار کم است؛ بنابراین با انتخاب G-Sync می توانید شرایط را در دست بگیرید.

G-Sync همچنین تضمین می کند که هرگز حتی در کمترین رفرش ریت پارگی تصویر را مشاهده نخواهید کرد. در زیر 30 هرتز، نمایشگرهای G-Sync رندرهای فریم را دو برابر می کنند و در نتیجه سرعت رفرش ریت دو برابر می شود تا در محدوده رفرش ریت سازگار کار کنند.

ویژگی های FreeSync

FreeSync یک مزیت قیمتی نسبت به G-Sync ارائه می دهد زیرا از استاندارد متن باز ارائه شده توسط VESA؛ استفاده می کند که بخشی از مشخصات DisplayPort VESA است.

هر رابط DisplayPort نسخه 1.2a یا بالاتر می تواند از رفرش ریت تطبیقی پشتیبانی کند. گرچه ممکن است تولیدکننده ای آن را برای پیاده سازی خود انتخاب نکند اما سخت افزار  آن موجود است. بنابراین هزینه تولید اضافی برای سازنده ای که FreeSync را اجرا می کند وجود ندارد. freeSync همچنین می تواند با HDMI 1.4 کار کند.

FreeSync یا G-Sync کدام فناوری رفرش متغییر بهتری دارد؟

اجرای فری سبک به دلیل اپن سورس بودنش، بین مانیتورها بسیار متفاوت است. نمایشگرهای مقرون به صرفه معمولا freeSync و رفرش ریت 60 هرتز یا بیشتر را ارائه می دهند. نمایشگرهای ارزان قیمت احتمالا کاهش تاری ندارند و ممکن است در پایین دامنه Adaptive-Sync (48 هرتز) قرار داشته باشند. با این وجود نمایشگرهای FreeSynv و همچنین G-Sync وجود دارند که با سرعت 30 هرتز کار می کنند با طبق گفته AMD حتی سرعت پایین تری دارند.

اما FreeSync Adaptive-Sync مانند هر مانیتور G-Sync کار می کند. مانیتورهای Pricier FreeSync برای رقابت بهتر در برابر همتایان G-Sync خود ، کاهش تیرگی و LFC  را اضافه می کنند. می توانید G-Sync را بر روی یک مانیتور FreeSync بدون هیچ گونه گواهینامه Nvidia اجرا کنید، اما عملکرد ممکن است کم شود.

FreeSync یا G-Sync کدام فناوری برای HDR بهتر است؟

AMD و Nvidia برای افزودن گزینه های بیشتر به بازار؛ بازی ها را با نسخه های جدید فناور های Adaptive-Sync همراه کرده اند. به همین دلیل با برخی موراد اضافی مهم برای نمایش فناوری (یعنی HDR و رنگ های گسترده) همراه خواهند بود.

از یک طرف انویدیا؛ می تواند G-Sync را با HDR و رنگ های گسترده بدون دریافت گواهینامه Ultimate پشتیبانی کند. انویدیا این قابلیت ها را به عنوان HDR واقعی در مانیتورهای با قابلیت بالای خود ارائه می دهد. الزامات دقیق مبهم است اما انویدیا مشخصات G-Sync Ultimate را ارائه می دهد و می گوید که این مانیتورها قرار است برای فضای رنگی HDR؛ P3 کالیبره شوند؛ در حالی که رفرش ریت 144 هرتز و بالاتر را ارائه می دهند؛ تاخیر بهینه سازی و کیفیت تصویر و پشتیبانی از HDR را به همراه دارند.

در همین حال، یک مانیتور باید از HDR و رنگ های گسترده پشتیبانی کند؛ و حداقل از رزولوشن 1080p با سرعت 120 هرتز برخوردار باشد و LFC برای آن وجود داشته باشد تا FreeSync Premium را در صفحه مشخصات خود داشته باشد. اگر در مورد freeSync 2 تعجب می کند باید بدانید که AMD این مورد را با FreeSync Premium Pro جایگزین کرده است  و از نظر عملکردی یکسان هستند.

واقعیت دیگری هم وجود دارد؛ اگر مانیتور HDR دارید که از FreeSync با HDR پشتیبانی می کند احتمال اینکه از G-Sync هم پشتیبانی کند وجود دارد. اما FreeSync Premium Pro این همان G-Sync Ultimate است که هیچ چیز جدیدی را در هسته اصلی Adaptive-Sync ارائه نمی دهد. FreeSync Premium Pro به این معناست که AMD مانیتور را به حداقل رفرش ریت 120 هرتز؛ LFC و HDR ارائه می دهد. این احتمال وجود دارد که اگر مانیتور FreeSync از HDR پشتیبانی کند؛ از G-Sync هم پشتیبانی کند.

جمع بندی

FreeSync یا G-Sync کدام فناوری رفرش متغییر بهتری دارد؟ خب ویژگی های هر دو بسیار شبیه به هم می شود اما این دلیل نمی شود که یم مانیتور خاص را به خاطر اجرای یکی از این دو فناوری انتخاب کنید. چون که هر  دو فناوری نتیجه یکسانی را ارائه می دهند.

در عوض افرادی که به دنبال خرید مانیتور کامپیوتر هستند باید تصمیم بگیرند که ویژگی های اضافی برای آنها مهم است. رفرش ریت چقدر باید بالا باشد؟ کارت گرافیک شما چه میزان وضوح را تحمل می کند؟ آیا روشنایی بالا مهم است؟ آیا شما HDR و رنگ های گسترده را می خواهید؟

ترکیب این عناصر است که تجربه بازی را تحت تاثیر قرار می دهد نه اینکه به راحتی از فناوری همگام سازی انطباقی استفاده شود. در نهایت هر چه بیشتر هزینه کنید مانیتور گیمینگ بهتری خواهید داشت. این روزها وقتی نوبت به مانیتور می رسد؛ به ازای هر آنچه که پرداخت می کنید قابلیت و امکانات دریافت می کند.

منبع: tomshardware

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *