شما برای خنک نگه داشتن لپ‌تاپ در هنگام بازی از چه روشی استفاده می‌کنید؟ لپ‌تاپ‌های گیمینگ واقعا دستگاه‌های خارق‌العاده‌ای هستند؛ آنها نسبتا سبک و قابل‌حمل هستند و قدرت پردازش گرافیکی یک سیستم دسکتاپ را در یک فرم جمع‌و‌جور ارائه می‌دهند. اما متاسفانه این طراحی جمع‌وجور، بزرگترین نقطه ضعف آنها هم محسوب می‌شود. حتی لپ‌تاپ‌های معمولی هم می‌توانند مقدار زیادی گرما تولید کنند. یک پردازنده گرافیکی قدرتمند وضعیت را بسیار بدتر می‌کند.

خنک نگه داشتن لپ تاپ در هنگام بازی

زمانی که پردازنده و پردازنده گرافیکی تحت بار سنگینی قرار می‌گیرند، گرمای بیشتر تولید می‌شود که اگر تهویه هوای مطلوبی فراهم نشده باشد؛ به قطعات سخت‌افزاری آسیب وارد می‌شود. بنابراین چگونه کاهش دمای لپ تاپ هنگام بازی داشته باشیم؟ خوشبختانه چندین راه کار وجود دارد که می‌توانید برای اطمینان از عملکرد صحیح سیستم خنک کننده‌ای که در آن قرار داده شده، انجام دهید. ادامه مطلب را مطالعه کنید و با روش‌های خنک نگه داشتن لپ تاپ در هنگام بازی آشنا شوید.

برای خنک نگه داشتن لپ تاپ در هنگام بازی آن را در وضعیت مناسب قرار دهید

برای خنک نگه داشتن لپ تاپ در هنگام بازی ترجیحا باید هنگام استفاده آن را روی یک سطح صاف و سفت قرار دهیم (مخصوصا وقتی که بار کاری زیادی وجود دارد). هنگامی که لپ‌تاپ را روی یک سطح نرم مانند روی تخت یا روی پاها قرار می‌دهیم؛ تمام دریچه‌های تهویه هوایی که در زیر لپ‌تاپ وجود دارد را مسدود می‌کنیم و از عملکرد صحیح سیستم خنک کننده جلوگیری می‌کنیم.

برای خنک نگه داشتن لپ تاپ در هنگام بازی آن را در وضعیت مناسب قرار دهید

از طرف دیگر وقتی که لپ‌تاپ را روی یک سطح سفت قرار می‌دهید، پایه‌های لاستیکی لپ‌تاپ را کمی بالا می‌برند تا فن‌ها بتوانند مقدار کافی هوای خنک را جذب کند. اگر سطح جامد مناسبی را برای قرار دادن لپ‌تاپ سراغ ندارید می‌توانید یکی از موارد زیر را انتخاب کنید:

  • لپ‌تاپ را به گونه‌ای روی پای خود نگه دارید که دریچه‌های تهویه هوای آن مسدود نشود.
  • با استفاده از کتاب یا هر چیز مشابه دیگر مقداری لپ‌تاپ خود را از سطح نرم، بلند کنید.

خنک نگه داشتن لپ تاپ در هنگام بازی با تمیز کردن آن

با توجه به اینکه هوا به طور مداوم از طریق لپ‌تاپ در حال گردش است، تشکیل گرد و غبار اجتناب ناپذیر است. هیچ روشی برای جلوگیری از این امر وجود ندارد و بهترین کاری که می‌توانید بکنید این است که لپ‌تاپ خود را مرتبا و ترجیحا هر سه تا شش ماه یکبار تمیز کنید.

خنک نگه داشتن لپ تاپ در هنگام بازی با تمیز کردن آن

در حال حاضر، تمیز کردن یک لپ‌تاپ کاملا ساده است و در اینجا نحوه‌ی انجام این کار برای شما توضیح داده شده است:

  • یک اسپری هوای فشرده را تهیه کنید. این تنها ابزاری است که شما می‌توانید لپ‌تاپ خود را بدون باز کردن تمیز کنید.
  • مطمئن شوید که لپ‌تاپ به برق متصل نیست و قبل از شروع به کار زمان لازم برای خنک شدن آن را داده‌اید.
  • لپ‌تاپ را در کنار خود نگه‌دارید تا مشبک‌های فن ورودی در قسمت پایین آن مشخص شود.
  • اسپری را به مشبک نزدیک کرده و اسپری کنید. همیشه اطمینان حاصل کنید که قوطی در حالت ایستاده قرار دارد، چون ممکن است هوا به شکل مایع از آن خارج شود و به سخت‌افزار آسیب برساند.
  • لپ‌تاپ را به اطراف حرکت داده و کج کنید تا ورودی‌های هوا از هر زاویه‌ای کاملا پاک شوند. این کار را تا جایی ادامه دهید که دیگر متوجه بیرون آمدن گرد و غبار از آن نشوید.

خنک نگه داشتن لپ تاپ در هنگام بازی با کول پد

آیا به غیر از انجام اقدامات لازم برای اطمینان از عملکرد صحیح سیستم خنک کننده داخلی لپ‌تاپ خود، به فکر تهیه خنک کننده لپ‌تاپ یا پد خنک کننده لپ‌تاپ بوده‌اید؟ خنک کننده لپ‌تاپ که به عنوان یکی از لوازم جانبی‌های لپ‌تاپ به فروش می‌رسد. نسبتا ارزان است و می‌تواند تا حد زیادی به شما در بروز هر گونه مشکل گرم شدن کمک کند. در حقیقت، در مورد لپ‌تاپ‌های گیمینگ داشتن این کول‌پد تقریبا ضروری است.

 

خنک نگه داشتن لپ تاپ در هنگام بازی با کول پد

نحوه عملکرد خنک کننده‌های لپ‌تاپ ساده است. شما آنها را روی یک سطح قرار می‌دهید؛ بعد لپ‌تاپ خود را روی خنک کننده قرار می‌دهید و آن را به یکی از پورت‌های USB لپ‌تاپ متصل می‌کنید و به فن‌ها اجازه می‌دهید که کار خود را انجام دهند. در نهایت به دلیل افزایش جریان هوا در جلسات طولانی بازی، دمای کمتری را مشاهده خواهید کرد.

اقدامات اضافی برای خنک نگه داشتن لپ تاپ در هنگام بازی

اگر همه موارد بالا را انجام دادید، اما هنوز لپ‌تاپ شما بیش از حد داغ می‌شود؛ به احتمال زیاد یک مشکل سخت‌افزاری یا نرم‌افزاری وجود دارد که باید رفع شود.

عدم استفاده از سخت افزارهایی که قدرت کافی ندارند

درست است که بک پردازنده گرافیکی اختصاصی به طور قابل توجهی گرما تولید می‌کند؛ اما اگر ما از پردازنده‌های گرافیکی رده پایینی استفاده کنیم که توسط بازی‌های مدرن بیش از حد تحت فشار قرار می‌گیرند؛ ممکن است دما از کنترل خارج شود. این موضوع در مورد پردازنده‌های دارای تراشه‌های گرافیکی ادغام شده اینتل و حتی APU های AMD وجود دارد.

 

اقدامات اضافی برای خنک نگه داشتن لپ تاپ در هنگام بازی

بنابراین اگر افت عملکرد قابل توجهی را مشاهده می‌کنید که با افزایش گرما همراه است؛ این بدان معناست که پردازنده گرافیکی شما به دمای بحرانی می‌رسد. به نوبه خود، این بدان معناست که شما باید خنک شدن را از طریق تمیز کردن و خنک کننده‌های لپ‌تاپ تامین کنید. اگر این مسئله به شما کمکی نمی‌کند، شما می‌توانید کارهای زیر را انجام دهید:

  1. تنظیمات پایینی را برای بازی خود انتخاب کنید؛ بدیهی است که این امر باعث می‌شود که پردازنده گرافیکی کمتر کار کند و البته گرمای کمتری تولید کند. بهترین کار این است که قابلیت‌های GPU محور را تا حد امکان استفاده نکنیم. با این حال کاهش وضوح صفحه نمایش روشی مطمئن برای کمک به یک پردازنده گرافیکی قدیمی با قدرت کم است.
  2. خرید یک پردازنده گرافیکی اکسترنال؛ این پردازنده‌های گرافیکی یک روش عالی برای دستیابی به گرافیک در سطح دسکتاپ در لپ‌تاپ‌ها می‌باشد و در عین حال، تولید گرمای داخلی را بسیار کاهش می‌دهد. با این حال پردازنده‌های گرافیکی اکسترنال گران هستند و شاید باید اطمینان حاصل کنید که پردازنده شما به اندازه کافی قدرتمند است تا بتواند پردازنده گرافیکی که قصد خرید آن را دارید، کنترل کند.

تعویض فن های آسیب دیده و خراب

اکثر لپ‌تاپ‌های مدرن (به خصوص آنهایی که برای بازی طراحی شده‌اند) دارای چندین فن داخلی هستند که به خنک نگهداشتن همه قطعات کمک می‌کنند. اگر فقط یکی از این فن‌ها خراب شده باشند، متوجه افزایش دما خواهید شد.

 

تعویض فن های آسیب دیده و خراب

بهترین راه برای بررسی این مسئله، بدون باز کردن لپ‌تاپ، گوش دادن به صدای لپ‌تاپ است. خیلی ساده سیستم را تحت بار سنگین قرار دهید تا همه فن‌ها با سرعت زیاد شروع به چرخش کنند و حالا به صدای فن‌ها گوش دهید. یک فن معیوب قبل از اینکه به طور کامل خراب شود صداهای عجیب و غریبی را تولید می‌کند؛ اگر فن شما هیچ گونه صدایی ایجاد نمی‌کند و فن با سرعت ثابت در حال چرخش نیست، این احتمال وجود دارد که فن‌های لپ‌تاپ از کار افتاده باشند و شما در حال استفاده از یک لپ تاپ بدون فن هستید!

بدیهی است که وقتی که یک لپ‌تاپ را تحت فشار قرار می‌دهید هیچ کدام از فن‌های آن بیکار نخواهند ماند؛ اگر متوجه شدید که هیچ صدایی از فن به گوشتان نمی‌رسد، باید برای خرید فن لپ‌تاپ اقدام کنید و دستگاه خراب خود را تعویض کنید. اگر در این زمینه آماتور هستید، باید بدانید که تعمیر لپ‌تاپ به سادگی تعمیر کامپیوترهای دسکتاپ نمی‌باشد و بهتر است لپ‌تاپ خود را به یک متخصص حرفه‌ای و مورد اعتماد بسپارید. همچنین به این مسئله توجه داشته باشید که با باز کردن لپ‌تاپ خود، گارانتی آن را باطل خواهید کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *