مدل مادربرد را از کجا بفهمم؟ نحوه تشخیص مارک مادربرد

شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که مشخصات مادربرد من چیه؟ مدل مادربرد را از کجا بفهمم یا مارک مادربرد من چیه؟ بررسی مشخصات سیستم کامپیوتری شما کار ساده ای است. پیدا کردن اکثر اطلاعات سخت افزاری که در جستجوی آن هستید بیشتر از چند کلیک زمان نمی‌برد اما متاسفانه در مورد پیدا کردن مشخصات مادربرد ممکن است کارتان کمی سخت تر شود.

مشاهده سریال، ورژن و مارک مادربرد از روی CMD

 در نوار جستجوی ویندوز عبارت CMD را تایپ کنید و از نتایج Command Prompt را انتخاب کنید. به جای این کار می‌توانید دکمه‌های ویندوز و R صفحه کلید را با هم فضار دهید تا پنجره Run باز شود و بعد CMD را در آن تایپ کنید و اینتر کنید تا پنجره Command Prompt برای شما باز شود.

6 روش مشاهده مشخصات مادربرد در ویندوز، مک و لینوکس

حالا دستور wmic baseboard get product,Manufacturer,version,serialnumber را تایپ و اینتر کنید. اطمینان حاصل کنید که دستور را مطابق با شکل زیر وارد کرده اید. با این دستور شما می‌توانید تمام اطلاعات مادربرد خود را مشاهده کنید.

6 روش مشاهده مشخصات مادربرد در ویندوز، مک و لینوکس

بازرسی بصری برای مشاهده مشخصات مادربرد

کیس کامپیوتر خود را باز کنید و آن را بررسی کنید. شما می‌توانید مارک مادربرد و شماره مدل مادربرد که در کنار قطعات فیکزیکی قرار گرفته‌اند را مشاهده کنید. اطمینان حاصل کنید که سیستم شما به برق وصل نیست و تمام کابل‌ها را از مادربرد جدا کرده اید. برای جلوگیری از آسیب‌های احتمالی ناشی از لمس (بر اثر ترشحات استاتیک) از لمس کردن قطعات کامپیوتر خود خودداری کنید.

کامپیوتر را ترجیحا روی یک سطح کاری صاف قرار دهید. با باز کردن پیچ‌ها با استفاده از پیچ گوشتی مناسب و یا با دستتان کیس را باز کنید. شماره مدل مادربرد که معمولا روی خود مادربرد چاپ می‌شود را پیدا کنید. مکانی که این اطلاعات چاپ می‌شوند بسته به مادربرد می‌تواند متفاوت باشد، بنابراین حتما نزدیکی اسلات‌های رم، سوکت پردازنده یا بین اسلات‌های PCI را بررسی کنید. امکان پیدا کردن شماره مدل بدون لوگوی برن تولید کننده (و بلعکس) وجود دارد. مادربردهای مدرن تر معمولا هر دو را خواهند داشت.

6 روش مشاهده مشخصات مادربرد در ویندوز، مک و لینوکس

شماره مدل معمولا اطلاعاتی است که با بزرگترین فونت نوشتاری نوشته می‌شود و حاوی اعداد و حروف هستند. اگر قادر به پیدا کردن مدل مادربرد نیستید می‌توانید چیپست مادربرد را بررسی کنید که دارای یک کد 4 رقمی است که با یک حرف شروع می‌شود و به دنبال آن سه رقم آمده است.

در صورتی که مشخصه چاپ شده ای را روی مادربرد پیدا نمی‌کنید از شماره مدل برای پیدا کردن سازنده استفاده کنید. این امر معمولا فقط با تایپ شماره مدل و سپس تایپ کلمه مادربرد در موتور جستجو به سادگی قابل انجام است.

استفاده از System Information برای مشاهده مشخصات مادربرد

در کادر نوار جستجو عبارت system information را تایپ کنید و از نتایج system information را انتخاب کنید.

6 روش مشاهده مشخصات مادربرد در ویندوز، مک و لینوکس

همچنین می‌توانید با استفاده از کلید ویندوز و R پنجره Run را باز کنید و عبارت msinfo32 را در آن تایپ و اجرا کنید.

حالا به دنبال عبارت Motherboard Manufacturer یا BaseBoard Manufacturer باشید. در این بخش شما می‌توانید مشخصات مادربرد خود را مشاهده کنید. پنجرع System Information همچنین اطلاعاتی در مورد بایوس را در اختیار شما قرار می‌دهد که تنها هدف آن این است که بدانید که چه مادربردی دارید تا به راحتی بروزرسانی درایورها را انجام دهید.

6 روش مشاهده مشخصات مادربرد در ویندوز، مک و لینوکس

مشاهده مشخصات مادربرد در مک

شما می‌توانید اطلاعات مشخصات سخت افزاری سیستم‌های مک را هم به راحتی مشاهده کنید. برای تعیین مدل مادربرد یا شماره سریال، باید از بردهای لاجیک مک استفاده کنید، اما برای این کار هم شما نیاز به شماره سریال iMac دارید. شما می‌توانید شماره سریال iMac را از طریق گزینه About This Mac که بعد از کلیک روی لوگوی اپل ظاهر می‌شود پیدا کنید. آیکن اپل را می‌توانید در گوشه بالا سمت راست صفحه نمایش خود پیدا کنید.

about this mac

برای بدست آوردن شماره سریال دوبار ورژن را کلیک کنید.  با شماره سریال بدست آمده، به این وب سایت بروید و آن را وارد کنید. حالا می‌توانید اطلاعات مک خود را از جمله مشخصات مادربرد خود را مشاهده کنید.

مشاهده مشخصات مادربرد در لینوکس اوبونتو

با استفاده از HardInfo  شما می‌توانید به راحتی تمام مشخصات مربوط به سیستم خود را در لینوکس اوبونتو مشاهده کنید. شما می‌توانید به یکی از دو روش زیر به این قسمت دسترسی پیدا کنید:

  • جستجوی پکیج HardInfo در Software Center
  • یا از طریق Command Line

برای مشاهده مشخصات مادربرد از طریق کامند لاید، روی آیکن اوبونتو در گوشه سمت چپ بالای صفحه کلیک کنید و Terminal را تایپ کنید و بعد اینتر کنید. شما همچنین می‌توانید با استفاده از Ctrl+Alt+T به کامند لاین دسترسی پیدا کنید. دستور sudo apt-get install hardinfo را در ترمینال وارد کنید و اینتر را فشار دهید تا ابزار مورد نیاز ما باز شود. بعد از باز شدن ابزار به مسیر Device > DMI بروید و مارک مادربرد و مدل مادربرد خود را مشاهده کنید.

مدل مادربرد در اوبونتو

بیشتر بخوانید: آموزش نحوه اتصال کانکتور و سیم‌های پنل جلویی کیس به مادربرد

 استفاده از نرم افزار تشخیص مدل مادربرد

نرم افزارهای جانبی زیادی وجود دارند که می‌توانید از آنها استفاده کنید و مشخصات مادربرد خود را مشاده کنید. نرم افزارهای CPU-Z و Speccy نرم افزارهای ساده و بسیار مناسبی هستند. در حالی که سیستم‌های مبتنی بر یونیکس مانند MacOS و لینوکس می‌توانند از برنامه‌های CPU-G و Neofetch برای مشاهده مشخصات مادربرد خود استفاده کنند.

cpu-z

CPU-Z بهترین نرم افزاری است که می‌توانید برای سیستم ویندوزی خود استفاده کنید و بر خلاف برنامه Speccy رایگان هم است. شما همچنین با استفاده از برنامه CPU-Z می‌توانید اطلاعات بیشتری را در مورد سخت افزار خود بدست آورید.

6 روش مشاهده مشخصات مادربرد در ویندوز، مک و لینوکس

Belarc Advisor مانند CPU-Z یکی دیگر از نرم افزارهای سازگار با ویندوز است. این برنامه سیستم شما را تجزیه و تحلیل می‌کند و مشخصات کاملی از سخت افزارهی نصب شده را به شما ارائه می‌دهد. این نرم افزار می‌تواند شما را در مورد مشخصات فعلی سیستم و در مورد هر گونه بروزرسانی امنیتی که ممکن است دست داده باشید شما را آگاه می‌سازد.

cpu-g

برای اینکه هر کدام از این برنامه‌های جنبی به طور مناسبی کار کنند شما باید این برنامه‌ها را به طور کامل دانلود و روی سیستم کامپیوتری خود نصب کنید. بدین ترتیب آنها اطلاعات دقیقی در مورد سیستم را در اختیار شما قرار می‌دهند.