آیا حافظه درایو لپ‌تاپ شما پر شده است؟ آیا نیاز به پشتیبان گیری از فایلهای خود دارید؟ استفاده از فضای ذخیره سازی ابری راحت است، اما تضمین نمی‌شود که همیشه در دسترس شما باشد؟ فضای ذخیره سازی قابل حمل در اندازه‌ای که داخل کیف قرار بگیرد، هرگز ارزان نبوده است. هنگام خرید یک هارد اکسترنال ممکن است با کلمات اختصاری زیادی که افراد در فروشگاه‌ها استفاده می‌کنند، گمراه شوید و ندانید که چه کاری باید انجام دهید. به همین دلیل، ما این راهنمای خرید هارد اکسترنال را نوشته‌ایم.

راهنمای خرید هارد اکسترنال

هارد دیسک‌ها یکی از مقرون به صرفه‌ترین راه‌ها برای ذخیره سازی داده‌های انبوه هستند و در داخل لپ‌تاپ‌ها و رایانه‌های ما وجود دارند و همه چیز از سیستم عامل گرفته تا نرم‌افزار و بازی روی آن نصب شده است. ما می‌توانیم از هارد دیسک‌های اکسترنال برای افزایش فضای موجود در رایانه‌های شخصی و لپ‌تاپ‌هایمان استفاده کنیم؛ همچنین می‌توانیم از آنها برای انتقال داده‌ها از یک رایانه به رایانه دیگر استفاده کنیم.

با این حال، هارد دیسک‌ها در اندازه‌ها، شکل‌ها و ویژگی‌های متفاوتی در بازار موجود هستند، بنابراین مهم است که در مورد روند خرید، آموزش ببینید. ما در این راهنمای خرید هارد اکسترنال به دنیای هارد دیسک‌های اکسترنال می‌پردازیم. بررسی‌های عمیق و نکات مفید در این مقاله به شما کمک می‌کند، هارد اکسترنال مناسب را پیدا کنید. در ادامه‌ی مقاله‌ی راهنمای خرید هارد اکسترنال با ما همراه باشید.

هارد اکسترنال چیست؟

به بیان ساده، هارد اکسترنال یا همان درایو خارجی، که به عنوان هارد دیسک قابل حمل نیز شناخته می‌شود، دستگاهی است که از طریق یک اتصال USB به خارج از رایانه متصل می‌شود؛ اغلب برای پشتیبان گیری از رایانه‌ها یا به عنوان یک راه‌حل ذخیره سازی قابل حمل استفاده می‌شود.

برخلاف هارد دیسکی که در داخل سیستم شما نصب شده است، هارد اکسترنال قابل حمل است و همچنین می‌تواند برای ذخیره و جابجایی فایلها بین چندین دستگاه استفاده شود. استفاده از هارد اکسترنال راهی فوق‌العاده ایمن و آسان و راحت برای پشتیبان‌گیری از فایلهای مهم شما است.

هارد اکسترنال چیست؟ - راهنمای خرید هارد اکسترنال

فضای ذخیره سازی در رایانه ارزشمند و محدود است. زمانی که ظرفیت درایوهای داخلی سیستم پر می‌شود، به عنوان یک راه حل، بسیاری از کاربران به سرویس‌های ذخیره سازی ابری مانند Google Drive و Dropbox روی می‌آورند. اما اگر به دنبال راه بهتری برای مدیریت فایل‌های خود هستید، هارد اکسترنال یک راه عالی برای آزاد کردن فضای ذخیره سازی و پشتیبان گیری ایمن از فایلهای شما است.

تفاوت هارد اکسترنال و هارد اینترنال در راهنمای خرید هارد اکسترنال

هارد اکسترنال و هارد اینترنال هر دو واحد ذخیره سازی داده هستند که هر کدام به روش‌های مختلفی استفاده می‌شوند؛ اما تفاوت اصلی این دو در موقعیت مکانی آنهاست. هارد اکسترنال به سیستم شما وصل می‌شود تا فضای ذخیره‌سازی تقریبا فوری را بدون نیاز به باز کردن فضای ذخیره‌ سازی داخلی سیستم و ارتقاء آن، فراهم کند. درایوهای خارجی دستگاه‌های ذخیره‌سازی مستقل و قابل حملی هستند که معمولاً برای ذخیره داده‌هایی مانند عکس‌ها، فیلم‌ها و اسناد استفاده می‌شوند.

در حالی که هارد اینترنال یا همان هارد دیسک داخلی، برای همه کامپیوترها به عنوان سیستم عامل مورد نیاز است و در اجزای سخت افزاری کامپیوتر تعبیه شده است. البته امکان حذف درایو داخلی برای جایگزینی یا ارتقاء آن وجود دارد، اما برای افزایش ظرفیت لپ‌تاپ یا کامپیوتر، تهیه‌ یک هارد اکسترنال قابل حمل بهتر و آسان‌تر است.

نکته اصلی که وجود دارد این است که یک درایو داخلی در سیستم شما تعبیه شده است، در حالی که درایوهای خارجی اینگونه نیستند و تهیه آن بر عهده‌ی خودتان است.

هر زمان که نیاز به دسترسی به فضای بیشتر داشته باشید، هارد اکسترنال به راحتی، فضای ذخیره سازی فوری را برای شما فراهم می‌کند. استفاده از هارد اکسترنال به سادگی وصل کردن یک کابل به کامپیوتر است.

بهترین مزیت درایوهای اکسترنال، قابلیت حمل آسان آنها می‌باشد. آنها به تمامی رایانه‌ها وصل می‌شوند و به شما این امکان را می‌دهند، مقدار زیادی فضای ذخیره سازی را همراه خود داشته باشید.

بنابراین اگر متوجه شدید که فضای ذخیره‌سازی لپ‌تاپ شما تمام شده است، یا شاید می‌خواهید از داده‌های مهم نسخه پشتیبان تهیه کنید، بهترین کار تهیه هارد اکسترنال است.

در ادامه‌ی راهنمای خرید هارد اکسترنال با ما همراه باشید تا نکاتی که باید هنگام خرید هارد اکسترنال خوب در نظر داشته باشید را با هم بررسی کنیم.

راهنمای خرید هارد اکسترنال با ظرفیت حافظه مورد نیاز

از مهمترین مشخصاتی که باید قبل از خرید هارد اکسترنال در نظر گرفت، حافظه‌ی هارد اکسترنال است. خرید یک هارد اکسترنال پر سرعت و قابل رمزگذاری اگر به اندازه کافی ظرفیت نداشته باشد و نیاز شما را رفع نکند، کار‌آمد نخواهد بود. همچنین شما نیاز ندارید هزینه‌ی هنگفتی را برای خرید درایوری که هیچوقت پر نمی‌شود، صرف کنید. بنابراین چه مقدار ظرفیتی نیاز دارید؟

راهنمای خرید هارد اکسترنال با ظرفیت حافظه مورد نیاز

این بستگی به شما دارد؛ اگر فقط می‌خواهید اسناد و عکس‌ها و فایلهایی را بین چندین دستگاه جابجا کنید، فلش مموری گزینه‌ی بهتری است، در حالی که فلش مموری‌ها هم تا حافظه‌ی 2 ترابایت در بازار موجود هستند، شما نیازی به صرف هزینه‌ی زیاد ندارید و با خرید یک فلش 64 گیگابایتی هم می‌توانید کار جابجایی و انتقال تصاویر، ویدیو و … را انجام دهید.

برای ذخیره سازی تصاویر و ویدیو و فایلها برای طولانی مدت، با در نظر گرفتن اینکه در آینده نیز مورد نیازتان خواهد بود، یک هارد اکسترنال یک ترابایتی برای شما مناسب است. اما اگر قصد دارید فیلم‌های بسیار زیادی که کیفیت خوبی هم دارند و از حجم بالایی برخوردار هستند را ذخیره کنید، به فضایی بیشتر از یک ترابایت احتیاج خواهید داشت. بنابراین قبل از خرید هارد اکسترنال، مقدار و نوع محتوایی را که می‌خواهید روی آن ذخیره کنید، در نظر بگیرید.

راهنمای خرید هارد اکسترنال SSD و HDD

درایورهای خارجی در دو نوع SSD و HDD ارائه می‌شوند. در اصل آنها دو روش مختلف برای ذخیره و دسترسی به داده‌ها هستند. HDD مخفف عبارت (hard drive disk) است که از دیسک‌های مغناطیسی چرخان برای ذخیره داده‌ها استفاده می‌کنند. عنوان‌های خواندن/نوشتن در صورت لزوم این داده‌ها را تغییر می‌دهد.

SSD که مخفف عبارت‌ (solid-state drives) می‌باشد، از ترانزیستورهای گیت کوچک در سلول‌ها استفاده می‌کنند که می‌توانند بر اساس پالس‌های الکتریکی روشن یا خاموش شوند. آنها هیچ قطعه متحرکی ندارند و به همین دلیل است که آنها را درایورهای حالت جامد می‌نامند.

راهنمای خرید هارد اکسترنال SSD و HDD

SSD ها به طور قابل توجهی سریعتر از HDD هستند، اما گران‌تر هستند. HDD ها ارزان‌تر هستند، اما از لحاظ اندازه بزرگتر هستند و به راحتی آسیب پذیرند. بنابراین به جز درشرایط خاص بهتر است هارد اکسترنال SSD را انتخاب کنید.

راهنمای خرید هارد اکسترنال با سرعت انتقال مناسب

ظرفیت حافظه نکته مهمی در خرید هارد اکسترنال است، اما تنها نکته مهم نیست! سرعت انتقال داده از نکات مهم دیگر است که در این راهنمای خرید هارد اکسترنال در مورد آن صحبت می‌کنیم.

اگر به طور مرتب در حال جابجایی فایلها هستید و نمی‌خواهید زمان زیادی را منتظر تکمیل انتقال باشید، به یک هارد اکسترنال با سرعت بالا نیاز دارید.

اگرچه بعضی از درایورها از سرعت خوبی برخوردار هستند، اما در حالت کلی درایورهای SSD نسبت به درایورهای HDD سرعت بالاتری دارند. SSDهای خارجی نسبت به همتایان HDD خود از قیمت بالاتر برخوردار هستند و اغلب از ظرفیت کمتری برخوردار هستند.

از نظر اتصال بین هارد اکسترنال و کامپیوتر یا دستگاه تلفن همراه، چند گزینه‌ استاندارد وجود دارد که باید در نظر داشته باشیم. اکثر درایورها از اتصال USB استفاده می‌کنند، اما جدیدترین ورژن‌ها تفاوت‌های مشخصی به ویژه در سرعت انتقال دارند.

USB 2.0 یک استاندارد قدیمی است و اگر هر کاری غیر از انتقال فایلهای کوچک انجام می‌دهید، از آن صرف نظر کنید؛ حداکثر سرعت انتقال آن به 480 مگابیت در ثانیه می‌رسد. این پورت معمولاً روی کامپیوترهای شخصی دارای کد رنگی نیست.

راهنمای خرید هارد اکسترنال با سرعت انتقال مناسب

اتصال USB بالاتر از 2.0 می‌تواند تا حدودی گیج کننده باشد. چون با مشخصاتی از قبیل USB 3.0 ،USB 3.1 Gen1 ،USB 3.2 Gen1 رو به رو خواهید شد. هر سه در اصل یکسان هستند و سرعتی تا 5 گیگابیت در ثانیه و معمولاً رنگ آبی را ارائه می‌دهند. USB 3.1 Gen2 و USB 3.2 Gen2 نیز یکسان هستند و با رنگ قرمز کدگذاری شده اند و انتقال ۱۰ گیگابیت بر ثانیه را ارائه می‌دهند. سریع‌ترین آنها، USB 3.2 یا 3.2 2×2، سرعت تا 20 گیگابیت بر ثانیه ارائه می‌کند.

USB-A رایج‌ترین نوع رابط است که دارای یک جعبه مستطیلی و یک اتصال فقط یکطرفه است. USB-C جدیدتر، کوچکتر و گردتر است و یک اتصال دوطرفه ارائه می‌دهد. Piggybacking این پورت پروتکل DisplayPort برای خروجی ویدیو است. برخی از کانکتورها از نوع پورت USB-C استفاده می‌کنند؛ اما پروتکل Thunderbolt 3 را با سرعت انتقال تا 40 گیگابیت بر ثانیه کار می‌کنند.

برخی از دستگاه‌های قدیمی از اتصال دهنده‌های جایگزین مانند eSATA و Firewire استفاده می‌کنند، اما به دلیل کاهش ارتباط آنها، باید از آنها اجتناب شود.

با توجه به نکاتی که بیان کردیم، شما در حالت ایده‌آل می‌خواهید یک اتصال Thunderbolt 3 داشته باشید. اگر خیلی گران است یا دستگاه شما پورت USB-C (یا Thunderbolt 3) ندارد، به دنبال پشتیبانی USB 3.1/3.2 Gen 2 باشید.

راهنمای خرید هارد اکسترنال قابل حمل و مقاوم

اگر می‌خواهید زمانی که بیرون هستید، درایور را به همراه خود حمل کنید. درایوری انتخاب کنید که قابلیت حمل داشته باشد، سبک و کوچک باشد، بتوانید آن را در جیب یا یک کیف کوچک قرار دهید و به راحتی به آن دسترسی داشته باشید. اکثر درایورهای خارجی وزن زیادی ندارند و کوچک هستند، مانند Samsung T5، ظرفیت ذخیره سازی زیادی را ارائه می‌دهد، در حالی که از نظر فیزیکی کوچک است. از طرفی، SSDها کمی کوچکتر از همتایان HDD خود هستند، زیرا دیسک‌های مغناطیسی روی هم قرار نگرفته‌اند.

راهنمای خرید هارد اکسترنال قابل حمل و مقاوم

از دلایل دیگر برای انتخاب SSD به جای HDD دوام بالای SSDهاست. اکثر درایورهای امروزی به بدنه‌های مقاوم مجهز می‌شوند، تا از آنها در برابر آسیب محافظت کنند.

راهنمای خرید هارد اکسترنال با امنیت بالا

اگر اطلاعاتی که در هارد اکسترنال خود ذخیره می‌کنید به هر نحوی برایتان حساس و مهم هستند، رمزگذاری هارد اکسترنال روش مناسبی برای ایجاد امنیت است. بسیاری از درایوها با راه‌حل‌های رمزگذاری نرم‌افزاری سازگار هستند. کسانی که امنیت داده‌هایشان بسیار مهم و حیاتی محسوب می‌شود، می‌توانند درایورهایی با قابلیت رمزگذاری سخت افزاری تهیه کنند.

راهنمای خرید هارد اکسترنال سازگار

درایورهای خارجی به طور منظم برای یک سیستم عامل خاص ارائه می‌شوند. برای مثال ممکن است، هارد دیسک ارائه شده برای ویندوز 10 در کار با MacOS به مشکل بخورد و یا بالعکس. البته این تنظیمات غیر قابل بازگشت نیستند؛ یعنی شما می‌توانید یک هارد یسک را دوباره تنظیم کنید تا قابلیت‌های متفاوتی داشته باشد. اما برای اینکه از زحمات اضافه جلوگیری کنید، قبل از خرید هارد دیسک از سازگاری آن با سیستم عامل مورد نظرتان اطمینان حاصل کنید.

 راهنمای خرید هارد اکسترنال گیمینگ

اگر به دنبال خرید یک هارد اکسترنال همیشه فعال برای افزایش فضای ذخیره سازی در گیمینگ هستید، نیازهای شما با کاربر معمولی کمی متفاوت خواهد بود. در اینجا اهمیت سرعت هارد اکسترنال بسیار مهم‌تر می‌شود؛ چون هارد با سرعت پایین، زمان پاسخگویی و انتظار را افزایش می‌دهد.

دارندگان Xbox Series X و S می‌توانند از Seagate Expansion Drive برای شبیه سازی حافظه داخلی سریع استفاده کنند. سایر SSDهای خارجی را می‌توان برای بازی‌های قدیمی Xbox One و Xbox 360 استفاده کرد، اما نه برای بازی‌های Xbox Series S/X. در حال حاضر فقط می‌توانید بازی‌های سونی پلی‌استیشن 5 را روی SSD داخلی آن بازی کنید، اگرچه می‌توانید بازی‌های PS4 را روی SSD یا HDD خارجی نیز بازی کنید.

برای معرفی بهترین هارد اکسترنال‌های گیمینگ به مقاله‌ی 5 تا از بهترین هارد دیسک اکسترنال پلی استیشن 4، مراجعه کنید.

1 دیدگاه در “راهنمای خرید هارد اکسترنال و 6 نکته که قبل از خرید هارد اکسترنال باید بدانید!

  1. ریحانه علیزاده گفت:

    سلام
    معرفی خوبی بود. بعضی از این محصولات رو ندیده بودم، ممنون که باعث شدید با این محصولات آشنا بشیم.
    من هم می خوام چند تا محصول خوب دیگه معرفی کنم:
    هارد دیسک اکسترنال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *