نصب کارت گرافیک یا همان GPU جدید و قدرتمندتر می‌تواند دنیای متفاوتی را در مورد بازی روی رایانه شخصی ایجاد کند. و از آنجایی که نیاز نیست، شما به طور کامل یک کامپیوتر را بازسازی کنید، نصب کارت گرافیک جدید کار خیلی پیچیده‌ای نیست. با این حال، ممکن است برای هر کسی که قبلاً کیس رایانه شخصی را باز نکرده باشد، تا حدودی دلهره آور به نظر برسد.

آموزش نصب کارت گرافیک روی مادربرد

بخش اصلی برای این کار شناسایی کیس و اسلات PCIe روی مادربرد است. اکثر پردازنده‌های گرافیکی که امروزه فروخته می‌شوند، از طریق این اسلات PCIe به رایانه شخصی متصل می‌شوند. یک مادربرد می‌تواند بیش از یک اسلات داشته باشد، اما ما می‌خواهیم از اسلات اول (x16) استفاده کنیم که معمولاً بیشترین پهنای باند موجود را دارد. اسلات x4 کوتاه‌تر است و می‌تواند برای سایر کارت‌های توسعه (مثلاً کارت‌های Wi-Fi) استفاده شود، و اسلات‌های x16 ثانویه معمولاً برای GPUهای اضافی یا کارت‌های توسعه رزرو می‌شوند.

اگر در حال تحقیق در مورد نصب کارت گرافیک هستید ومی‌خواهید بدانید که آیا خودتان قادر به نصب کارت گرافیک جدید خواهید بود و به دنبال راهنمای خرید کارت گرافیک هستید، ما شما را راهنمایی خواهیم کرد.

آماده سازی کامپیوتر برای نصب کارت گر افیک جدید

قبل از نصب کارت گرافیک جدید، باید مطمئن شوید که درایورهای قدیمی کارتی که در حال تعویض آن هستید، حذف نصب شده‌اند. اگر در حال نصب یک GPU جدید هستید و از قبل کارت اختصاصی ندارید، می‌توانید این بخش را نادیده بگیرید. ابزار مفیدی در ویندوز به نام Display Driver Uninstaller وجود دارد که می‌تواند به حذف کامل درایورهای GPU کمک کند. استفاده از این ابزار ضروری نیست، اما می تواند برای خلاص شدن از شر تمام نمونه های درایورهای ویندوز مفید باشد. پس از حذف درایورها، وقت آن است که کیس سیستم را باز کنید و شروع به کار کنید.

جدا کردن کارت گرافیکی قدیمی خود از کیس کامپیوتر

اولین کاری که باید انجام دهید این است که کامپیوتر خود را خاموش کنید. منبع تغذیه خود را از برق جدا کنید و دکمه پاور خود را روی 0 بگذارید و اجازه دهید تا خازن‌ها تخلیه شوند. در تصویر زیر همانگونه که مشاهده می‌فرمایید، همه کابل‌ها از کیس جدا شده است.

آماده سازی کامپیوتر برای نصب کارت گر افیک جدید

تا جایی که امکان دارد کیس خود را روی فرش نگذارید، چونکه باعث ایجاد الکتریسیته ساکن می‌شود و به قطعات داخل کیس شما آسیب وارد می‌شود. پنل کناری کیس را باز کنید و با لمس یک تکه فلز بدون رنگ و یا شیر آبی فلزی، الکتریسیته ساکن بدن خود را تخلیه کنید و هر گونه گرد و غبار ناخوشایندی که در سیستم شما جمع شده است را تمیز کنید. این کار فقط چند دقیقه طول خواهد کشید، اما به کامپیوتر شما کمک می‌کند تا خنک بماند.

جدا کردن GPU قدیمی از مادربرد

خب بعد از اینکه شما کابل‌های HDMI, DisplayPort یا DVI را از پشت کیس خود جدا کردید، وقت آن رسیده است که اتصال کارت گرافیکی به مادربرد را نیز جدا کنید. وقتی که شما داخل کیس را نگاه می‌اندازید، می‌توانید کابل پاور ( همان کابل برق) کارت گرافیک خود را در سمت راست پیدا کنید. مکانیسم قفل کوچک را فشار دهید و کارت گرافیک خود را جدا کنید.

آماده سازی کامپیوتر برای نصب کارت گر افیک جدید

باز کردن پیچ‌های GPU از کیس

کارت گرافیک شما معمولا توسط پیچ‌هایی به بدنه کیس وصل می‌شود. پیچ گوشتی خود را بردارید و پیچ‌ها را باز کنید و آنها را در جایی نگه‌دارید که گم نشود.

آماده سازی کامپیوتر برای نصب کارت گر افیک جدید

باز کردن لچ کارت گرافیک از مادربرد

اگر شما به کارت گرافیک خود نگاه کنید، به احتمال زیاد یک مکانیسم قفل کوچک در انتهای پایه PCI Express آن خواهید دید، درست چیزی شبیه به عکس زیر این قفل یا لچ را باز کنید تا بتوانید کارت گرافیک خود را بردارید.

آماده سازی کامپیوتر برای نصب کارت گر افیک جدید

در تصویر زیر شما می‌توانید یک اسلات PCI Express فاقد کارت گرافیک را مشاهده کنید.

آماده سازی کامپیوتر برای نصب کارت گر افیک جدید

نصب GPU جدید

بعد از اینکه کارت گرافیک خود را جدا کردید نوبت به نصب کارت گرافیک جدید در اسلات کیس کامپیوتر می‌رسد. برای این کار هم به مهارت کامپیوتری پیچیده‌ای نیاز ندارید. اول کارت گرافیک خود را از داخل بسته‌بندی خارج کنید. توجه کنید که کارت گرافیک را از گوشه بگیرد و از لمس بخش‌های دیگر خودداری کنید.

آماده سازی کامپیوتر برای نصب کارت گر افیک جدید

کارت گرافیک خود را در اسلات PCI Express همان اسلات کارت گرافیک قدیمی خود قرار دهید. فشار کمی به کارت وارد کنید تا قفل کوچک در جای خود قرار گیرد و صدای تق مانندی را بشنوید.

آماده سازی کامپیوتر برای نصب کارت گر افیک جدید

حالا کافیست کارت گرافیک خود را به بدنه کیس پیچ کنید. در نهایت کابل‌های پاور را دوباره نصب کنید و مجددا کابل HDMI / DisplayPort / DVI خود را دوباره وصل کنید، منبع تغذیه خود را دوباره وصل کنید و رایانه خود را روشن کنید تا کارت گرافیک جدید شما شناسایی شود.

آماده سازی کامپیوتر برای نصب کارت گر افیک جدید

آموزش نصب کارت گرافیک روی لپ‌تاپ

در اینجا موضوعی است که شاید از شنیدن آن خوشحال نشوید و متاسفانه باید بگوییم در بیشتر موارد کارت گرافیک لپ‌تاپ قابل تعویض نیست و عموما کارت گرافیک همراه با مادر برد به هم متصل هستند و اگر شما قصد ارتقا کارت گرافیک را داشته باشید تا بتوانید کیفیت بازی‌هایتان را افزایش دهید، باید لپ‌تاپ را تعویض کنید. اکثریت قریب به اتفاق لپ‌تاپ‌ها دارای گرافیک یکپارچه هستند، به این معنی که GPU (واحد پردازش گرافیکی) به طور دائم به مادربرد متصل است و مانند رایانه‌های رومیزی قابل جدا شدن نیست.

این روزها، بسیاری از CPU‌ها دارای GPU هستند، به این معنی که برای ارتقای گرافیک باید پردازنده را جایگزین کنید. این بدان معناست که حتی اگر پردازنده را ارتقا دهید، عملکرد گرافیکی شما بهبود نخواهد یافت. به علاوه این موارد، شما اگر لپ‌تاپ را باز کنید و فقط نگاهی به داخل آن بیندازید، باید با گارانتی آن خداحافظی کنید! اگر به دنبال یک پلتفرم رایانه شخصی برای اجرای بازی‌ها هستید، خرید دسکتاپ معامله بسیار بهتری است، زیرا پول کمتری خرج خواهید کرد و عملکرد بیشتری خواهید داشت.

نحوه نصب کارت گرافیک اضافه به لپ تاپ

راهی برای اضافه کردن کارت گرافیک به لپ‌تاپ وجود دارد، اما برای اهداف بازی نیست. هر چقدر هم که عجیب به نظر برسد، می‌توانید یک کارت گرافیک را به پورت USB وصل کنید. انجام این کار به شما یک خروجی گرافیکی اضافی می‌دهد تا علاوه بر صفحه نمایش داخلی لپ تاپ خود، یک مانیتور خارجی هم داشته باشید. اگر لپ‌تاپ شما از قبل دارای خروجی VGA، DisplayPort یا HDMI است، افزودن یک کارت گرافیک USB به این معنی است که می‌توانید صفحه سوم را متصل کنید و در واقع شما به دو نمایشگر محدود نمی‌شوید.

همانطور که مشاهده کردید، نصب کارت گرافیک روی کامپیوتر کار خیلی سختی هم نیست و شما به تنهایی هم می‌توانید این کار را انجام دهید؛ کارت گرافیک یک قطعه‌ی سخت‌افزاری است که شما بعد از نصب آن باید درایورها را نصب یا آپدیت کنید؛ برای آموزش نصب و آپدیت درایورها کلیک کنید.