خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ آن هم بدون هیچ گونه هشداری میتواند بسیار نامید کننده باشد. Shut Down شدن ناگهانی لپ تاپ میتواند مشکلاتی را ایجاد کند اما خوشبختانه راه حل هایی دارد. وقتی خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ را تجربه میکنید کمی به سیستم خود استراحت دهید و بعد از چند دقیقه میتوانید با استفاده از یکی از نکات عیب یابی زیر مشکل خاموش شدن ناگهانی سیستم خود را حل کنید.
گرمای بیش از حد = خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ در وسط بازی
گرمای بیش از حد یکی از اصلی ترین عاملهای خاموش شدن ناگهانی سیستم میباشد. گرمای بیش از حد میتواند به علت جمع شدن گرد و غبار در نزدیکی فن، پردازنده یا قرار دادن لپ تاپ خود در سطحی مرطوب باشد یا به علت استفاده طولانی مدت از لپ تاپ برای بازی کردن و تحت فشار قرار دادن سیستم باشد.
برای اینکه بدانید لپ تاپ تان تا چه مقدار داغ شده است انگشتان خود را در اطراف لبههای آن قرار دهید تا جایی که بتوانید دریچههای تهویه هوا را پیدا کنید اگر گرما کم است جایی برای نگرانی نیست. اما اگر گرما به حدی است که احساس میکنید دستتان میسوزد شما باید سیستم خود را فورا خاموش کنید و کابل شارژ را جدا کنید.
لپ تاپ را به سمت پایین بچرخانید و فن را پیدا کنید. معمولا در این منطقه میتوانید شاهد جمع شدن گرد و غبار باشید که باید آن را پاک کنید.
پیچها را باز کنید و با باز کردن آرام پین کانکتور کوچک که فن را به بقیه دستگاهها وصل میکند فن را جدا کنید. میتوانید با استفاده از جاروبرقی کامپیوتر آن را تمیز کنید.
این جاروبرقیهای مخصوص طوری طراحی شدهاند تا بتوانند هر گونه گرد و غباری را از هر وسیله ای که دارای حفرههای کوچک است پاک کند. حتی در برخی شرایط لازم نیست هر بار که میخواهید دستگاه خود را تمیز کنید قسمت پایین لپ تاپ خود را باز کنید. استفاده از این دستگاه باعث صرفه جویی در وقت و کاهش دردسرهای بعدی میشود.
یکی دیگر از دلایل گرم شدن بیش از حد لپ تاپ هیتسینک است که در صورت خرابی باید تعویض شود. همچنین مطمئن شوید که لپ تاپ خود را در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار نداده اید. اگر فن شما صدای خیلی بلندی ایجاد میکند این یک علامت هشدار دهنده است که نباید از آن چشم پوشی کنید.
خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ بعد از چند ثانیه به علت خرابی سخت افزاری
اگر گرمای بیش از حد معظل شما نیست باید به دنبال خرابیهای احتمالی سخت افزار باشید. در لپ تاپ مبتنی بر ویندوز 10 به قسمت جستجوی منوی Start بروید و Device Manager را تایپ کنید. بعد از باز کردن Device Manager شما باید لیستی از دستگاههای سخت افزاری که در لپ تاپ شما استفاده شده است را ببینید. قطعات اصلی که باید به خوبی کار کنند شامل پردازنده، رم، مادربرد، دوربین، هارددیسک ها، صفجه کلید، کنترلرهای USB و غیره است.
باید وضعیت این دستگاه را چک کنید تا مطمئن شوید به درستی کار میکنند. اگر به تازگی سخت افزار جدیدی را وصل کردهاید، آن را بردارید و بررسی کنید که آیا باز لپ تاپ به طور ناگهانی خاموش میشود یا نه. در صورت بروز هر گونه مشکل در پردازنده یا مادربرد لپ تاپ خود را به یک مرکز خدماتی حرفه ای ببرید و هرگز سعی نکنید خودتان به تنهایی آنها را تعمیر کنید (مخصوصا اگر از مدل جدیدی استفاده میکنید). اگر پورت USB خرابی وجود دارد به یک کارت USB سازگار با اسلات PCI نیاز خواهید داشت.
بروزرسانی درایورها و حل مشکل خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ایسر، لنوو و…
اگر درایورهای خود را بروزرسانی نکردهاید همین میتواند علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ در ویندوز 10، 8 و غیره شود. شما به درایورها نیاز دارید تا مطمئن شوید که قطعات سخت افزار سیستم به درستی کار میکنند. Driver Talent یکی از نرم افزارهایی است که بروزرسانی ساده درایورها را فراهم میآورد و تقریبا هر مشکل درایوری را برطرف میکند. شما باید درایورهای مورد نیاز خود را که قدیمی شدهاند را شناسایی کنید و جدیدترین نسخه را دانلود و نصب کنید.
خاموش شدن سیستم و لپ تاپ به علت منسوخ شدن بایوس
بایوس فریم ویر کامپیوتر است که در درجه اول مسئولیت بوت شدن سیستم را به عهده دارد. به طور معمول نیازی به جایگزین کردن بایوس نیست اما بعضی اوقات منسوخ شدن بایوس میتواند باعث خاموش شدن لپ تاپ شود. برای بررسی نسخه بایوس میتوانید system information را در قسمت سرچ Start پیدا کنید. در اینجا میتوانید نسخه بایوس کامپیوتر را پیدا کنید. مرحله بعد این است که شما نسخه بایوس سازنده را در وب سایت رسمی شان پیدا کنید. در صورت منسوخ شدن بایوس میتوانید فایل مربوطه را دانلود کنید و آن را روی سیستم خود نصب کنید.
علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ چیست؟ بدافزارها
بدافزارها میتوانند مشکلات زیادی را در سیستم شما ایجاد کنند که یکی از آنها خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ یا سیستم شما میباشد. برای رفع این مشکل باید سعی کنید آنتی ویروسهای قابل اعتمادی مانند Avira یا Malwarebytes را نصب کنید و سیستم خود را اسکن کنید. ابزار Windows Defender خود ویندوز نمیتواند همه ویروسها و بد افزارها را پیدا کند.
راه حلهای دیگر این مشکل
– علاوه بر راهکارهای بالا بهتر از ولتاژ شارژ سیستم خود را چک کنید، در صورتی که از شارژرهایی با ولتاژ نامناسب استفاده میکنید سیستم شما به یکباره خاموش میشود.
– خرابی منبع تغذیه یا انتخاب یک منبع تغذیه نامناسب هم میتواند علت دیگر این مشکل باشد.
– باتری لپ تاپ یکی از مهمترین مواردی است که باید بدان توجه داشته باشید، ممکن است عمر باتری شما تمام شده باشد و یا یک باتری تقلبی خریداری کرده باشید با بیرون آوردن باتری و اتصال مستقیم لپ تاپ به برق میتوانید مشکل خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ خود را بررسی کنید.
– اتصال هارد خود را چک کنید، شل شدن هارد باعث خاموش شدن یکباره سیستم شما خواهد شد.
– بررسی خمیر سیلیکون پردازنده
– نصب کارت گرافیک کم نسبت به بازیهای مورد علاقه شما
نتیجه گیری
خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ میتواند صبر و حوصله هر کاربری را به سر ببرد. نکاتی که در بالا بیان شد را امتحان کنید و در بخش نظرات به ما بگویید که آیا مشکل شما حل شده است یا نه؟ اگر راهکار دیگری میشناسید آن را با ما به اشتراک بگذارید.