شما می توانید از DiskPark برای پارتیشن بندی هارددیسک یا SSD در ویندوز 10 استفاده کنید. اکثر هارددیسک ها و دستگاه های ذخیره سازی از قبل پارتیشن بندی شده اند. با این کار؛ کاربر می تواند دستگاه را متصل کرده و از آن استفاده کند. اما مواردی پیش می آید که شما خودتان باید هارددیسک را پارتیشن بندی کنید.

به عنوان مثال هنگام نصب ویندوز برای اولین بار؛ ممکن است لازم باشد که هارددیسک خود را پارتیشن بندی کنید تا سیستم عامل خود را از بقیه فایل های کاری خود جدا کنید. در ادامه ما نحوه استفاده از یکی از ابزارهای ویندوز 10 به نام DiskPart را برای پارتیشن بندی هارددیسک را آورده ایم.

نحوه پارتیشن بندی هارددیسک با استفاده از DiskPart

قبل از شروع پارتیشن بندی هارد خود، از اتصال صحیح آن به سیستم خود اطمینان حاصل کنید. اگر درایو در DiskPart نشان داده نشود می توانید مطمئن باشید که مشکلی در اتصال وجود ندارد.

حالا شروع کنید و روی منوی Start کلیک کنید و DiskPart را تایپ کنید و اینتر کنید تا ابزار DisPart برای شما باز شود.

وقتی که پنجره سیاه رنگ دیسک پارت را روبروی خود دیدید؛ مطمئن شوید که سیستم شما هارددیسک متصل شده را شناسایی کرده است. برای اینجام این کار دستور list disk را تایپ و اینتر کنید. اگر همه چیز متصل باشد و به درستی کار کند، هارددیسک در لیست نشان داده می شود.

در غیر این صورت ممکن است لازم باشد راه حل های دیگری را برای هارددیسکی که نمایش داده نمی شود امتحان کنید.

برای شناسایی هارددیسک بدون پارتیشن؛ نگاهی به ستون Free در لیست بیندازید. درایوهایی که پارتیشن بندی نشده اند فضای ذخیره سازی آنها در زیر ستون Free نمایش داده می شود. با استفاده از این مشخصه، درایو را شناسایی کرده و شماره آن را یادداشت کنید.

نحوه پارتیشن بندی هارددیسک با استفاده از DiskPart

در مرحله بعد دستور  select disk X را تایپ کنید اما توجه داشته باشید که به جای X شما باید همان شماره ای که در مرحله قبل یادداشت کرده اید را وارد کنید. بعد از این کار اینتر را فشار دهید تا یک پیام تایید را مشاهده کنید.

سپس دستور create part pri را تایپ کرده و اینتر را فشار دهید تا فضای ذخیره سازی خالی هارد به یک پارتیشن اصلی اختصاص یابد.

نحوه پارتیشن بندی هارددیسک با استفاده از DiskPart

list disk را تایپ کنید و اینتر را فشار دهید تا تایید کنید که فضای ذخیره سازی اختصاص داده شده است. به عبارت دیگر؛ بررسی کنید که آیا چیزی در ستون Free وجود دارد یا خیر. اگر ستون Free صفر را نشان می دهد پس پارتیشن ایجاد شده است. متناوبا برای دیدن لیستی از پارتیسن های روی دیسک انتخاب شده از دستور list partition استفاده کنید.

قبل از شروع استفاده از هارددیسک شما باید مراحل فرمت و اختصاص یک کارارکتر یا حرف به هارد خود را انجام دهید.  نیازی به استفاده از برنامه دیگری نیست چون می توانید با استفاده از DiskPart هارد را فرمت کنید.

نحوه ایجاد چند پارتیشن در هارددیسک با استفاده از DiskPart

اگر درایو شما به اندازه کافی بزرگ است؛ ایجاد چند پارتیشن می تواند منجر به افزایش عملکرد و حفظ داده ها شود. برای ایجاد بیش از یک پارتیشن، به فضای ذخیره سازی خالی و اختصاصی نیاز دارید. به خاطر داشته باشید که شما فقط فضای ذخیره سازی موجود را به پارتیشن هایی تقسیم می کنید. بنابراین برای ایجاد چندین پارتیشن، باید فضای ذخیره سازی را برای کار با آن آزاد کنید.

دستور  shrink [SIZE] را تایپ و اینتر کنید فقط به خاطر داشته باشید که به جای SIZE باید مقدار ذخیره سازی بر حسب مگابایت (MB) را وارد کنید. توجه داشته باشید که هنگام استفاده از DiskPart باید از سایز های مبتنی بر مگابایت استفاده کنید. بنابراین اگر می خواهید اندازه آن را به 1 گیگابایت تغییر دهید باید shrink 1000 را وارد کنید و اگر می خواهید 10 گیگابایت را وارد کنید با از دستور shrink 10000 استفاده کنید.

نحوه پارتیشن بندی هارددیسک با استفاده از DiskPart

دوباره دستور list disk را تایپ و اینتر کنید و فضای ذخیره سازی خالی را در زیر ستون Free مشاهده کنید.

برای استفاده از این فضای ذخیره سازی؛ دستور create part pri را تایپ و اینتر کنید. با این کار فضای ذخیره سازی خالی به یک پارتیشن جدید اختصاص پیدا می کند.

برای تایید اینکه شما یک پارتیشن جدید ایجاد کرده اید دستور  list volume را تایپ و اینتر کنید. حالا لیست پارتیشن های خود را مشاهده خواهید کرد. اگر به تصویر دقت کنید متوجه خواهید شد که قبل از پارتیشن جدید یک علامت ستاره * قرار گرفته است. این ستاره نشان می دهد که پارتیشن جدیدی که به تازگی ایجاد کرده اید این پارتیشن است.

نحوه پارتیشن بندی هارددیسک با استفاده از DiskPart

حالا این پارتیشن را باید فرمت بندی کنید و یک کاراکتر یا حرف را به آن اختصاص دهید تا درایو قابل استفاده شود.

جمع بندی

اگر به اندازه کافی فضای هارددیسک دارید؛ پارتیشن بندی می تواند عملکرد درایو شما را افزایش دهد و در صورت حمله ویروس یا بد افزار از اطلاعات شما محافظت می کند. همانطور که گفته شد، پارتیشن بندی می تواند مقدار کل فضای ذخیره سازی که می توانید از آن استفاده کنید را کاهش دهد. بنابراین اگر می خواهید فضای ذخیره سازی خود را حفظ کنید فقط یک پارتیشن ایجاد کنید.

منبع: makeuseof

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *