سوئیچ PoE به عنوان یک کاربرد اصلی فناوری PoE به حمل همزمان دیتا و برق از طریق یک کابل واحد کمک می‌کند. امروزه در پس زمینه افزایش تعداد پروژه‌های اینترنت اشیاء مانند شهرهای هوشمند، ساختمان‌های هوشمند، سوئیچ PoE پتانسل رشد بیشتری را نشان می‌دهد. مقاله امروز فروشگاه اینترنتی نارستان به منظور روشن کرد کاردکردها؛ مزایا و محدودیت‌های سوئیچ PoE به رشته تحریر در آمده است، همچنین در انتهای مقاله به برخی سوالات متداول درباره سوئیچ‌های PoE پاسخ داده شده است.

سوئیچ PoE چیست و چگونه کار می‌کند؟

شاید از خودتان سوال کرده باشید که سوئیچ PoE چیست؟ سوئیچ PoE (power over Ethernet) یک سوئیچ شبکه است که می‌تواند از فناوری انتقال توان الکتریکی بر بستر کابل شبکه استفاده می‌کند. با استفاده از دستگاه شبکه PoE، اتصال شبکه و منبع تغذیه PD می‌تواند هر دو از طریق کابل اترنت به طور موثری تحقق یابد. در حال حاضر انواع مختلفی از سوئیچ‌های شبکه PoE در بازار وجود دارد.

سوئیچ PoE چیست و چگونه کار می‌کند؟

بر اساس تعداد پورت، سوئیچ‌های 8، 12، 24 و 48 پورت PoE معمولا در بازار مشاهده می‌شوند. هنگام روی آوردن به سطح کنترل از طریق شبکه، سوئیچ‌های PoE به شکل سوئیچ‌های مدیریتی و غیر مدیریتی در دسترس هستند.

چرا به سوئیچ power over Ethernet نیاز داریم؟

برای جواب به سوال چرا به دستگاه PoE نیاز داریم؟ باید به مقایسه دستگاه‌های PoE و غیر PoE بپردازیم. دستگاه‌های بدون PoE معمولا به سوئیچ هایی اطلاق می‌شود که قادر به تامین انرژی برق از طریق کابل اترنت نیستند و تنها می‌توانند دیتاها یا داده‌ها را به دستگاه‌های شبکه ارسال کنند.

برای دست یابی به عملکرد دستگاه‌های PoE ، کاربران باید تجهیزات منبع تغذیه مانند انژکتور PoE را بین دستگاه فاقد PoE و PD‌ها مستقر کنند. این انژکتور یا PSE‌های میانی دیگر می‌توانند ضمن دریافت داده‌ها از کابل متصل به سوئیچ‌های غیر PoE، انرژی الکتریکی را تامین کنند و سپس داده‌ها و انرژی برق را به PD‌ها تحویل دهند. در این روش، انژکتور یا سایر PSE‌های میانی هم به کابل احتیاج دارند. با این حال، برای یک سوئیچ PoE گیگابیتی امور ساده تر می‌شود.

برای PoE فقط به یک کابل برق برای سوئیچ و یک کابل شبکه برای اتصال PD‌ها نیاز است. بعد PD را می‌توان مستقیما به پورت سوئیچ گیگابیت PoE وصل کرد تا انتقال داده و منبع تغذیه فراهم شود.

مزایای سوئیچ‌های PoE

دستگاه‌های PoE مزایای زیر را ارائه خواهند داد:

انعطاف پذیری – خلاص شدن از محدودیت دستگاه‌های بدون PoE که به PSE‌ها و کابل‌های اضافی احتیاج دارند. دستگاه‌های PoE انعطاف پذیری بالایی را از نظر کابل‌های شبکه ارائه می‌دهند. این سوئیچ‌های شبکه این امکان را می‌دهند تا PD هایی مانند دوربین‌های نظارتی IP را بر اساس مکانی که قرار دارند نصب شوند. علاوه بر این، ترکیبی از دستگاه‌های PoE و فناوری وایرلس حتی می‌تواند محیط بدون کابل را ممکن سازد.

سادگی – بدون نیاز به در نظر گرفتن PSE‌های اضافی و مکان‌های نصب مانند دستگاه‌های غیر PoE، دستگاه‌های PoE کل فرآیند نصب و استقرار شبکه را ساده می‌کند. علاوه بر این، دستگاه‌های PoE پروتکل مدیریت شیکه SNMP را فعال می‌کنند که روشی ساده تر برای نظارت و مدیریت سوئیچ را فراهم می‌آورند.

مقرون به صرفه بودن – با دستگاه‌های شبکه PoE، دیگر نیازی به خرید و نصب کابل‌های برق و پریز‌های برق اضافی نیست که باعث صرفه جویی قابل توجهی در هزینه نصب و نگهداری می‌شود.

معایب سوئیچ‌های PoE

با این حال دستگاه‌های PoE هم محدودیت هایی را ارائه می‌دهند:

محدود کردن فاصله – فاصله ای که دستگاه‌های PoE می‌توانند از طریق اترنت انتقال دهند عموما حداکثر 100 متر است. محدودیت مسافت 100 متری برای دانشگاه ها، رستوران‌ها و شرکت‌های محدود است. با این وجود روش هایی برای توسعه دستگاه‌های PoE وجود دارد.

قدرت – اگر به برق شبکه‌های PoE نیاز دارید باید اطمینان حاصل کنید که ظرفیت برق سوئیچ‌های PoE شما نیاز شما را برآورده می‌کند چونکه محدودیت برق بر اساس استانداردهای POE و وات PoE وجود دارد.

سوالات متداول در مورد سوئیچ power over Ethernet

آیا برای استفاده از دستگاه‌های PoE من به کابل‌های مخصوص نیاز دارم؟

به طور کلی، کابل‌های اترنت باید برای دستگاه‌های PoE مورد استفاده قرار بگیرند فقط به میزان دیتای پورت PoE باید دقت کرد. به عنوان مثال پورت هایی که دارای سرعت 10/100M هستند می‌توانند از کابل‌های Cat3 یا بهتر استفاده کنند و پورت‌های 1000M می‌توانند از کابل Cat5/Cat5e/Cat6 استفاده کنند. اگر در آنده قصد دارد از دستگاه‌های 2.5G/5G/10G PoE استفاده کنید ممکن است به کابل‌های Cat6a یا بهتر نیاز داشته باشید.

سوئیچ PoE اکتیو بخریم یا پسیو؟

دستگاه‌های PoE اکتیو با PoE استاندارد سازگاری دارند، بنابراین به آن سوئیچ PoE استاندارد هم گفته می‌شود. در مقابل دستگاه‌های PoE پسیو به هیچ استاندارد IEEE پایبند نستند. دستگاه‌های PoE اکتیو و دستگاه‌های PoE پسیو اختلافات خود را در جنبه‌های مختلفی مانند منبع تغذیه PoE، پشتیبانی از اترنت و غیره حفظ می‌کنند. اگر نمی‌دانید که کدام دستگاه PoE را انتخاب کنیدد به عنوان اولین چیزی که از آن استفاده می‌کنید بهتر است دستگاه PoE اکتیو را انتخاب کنید.

آیا می‌توان دستگاه‌های بدون PoE را به دستگاه‌های PoE وصل کرد؟ آیا به دستگاه‌ها آسیبی وارد نمی‌شود؟

جواب این سوال به نوع دستگاه شبکه PoE بستگی دارد. لطفا اطمینان حاصل کنید که از دستگاه PoE اکتیو به جای دستگاه PoE استفاده می‌کنید. همانطور که در بالا اشاره شد، سوئیچ PoE اکتیو نسبت به دستگاه‌های PoE پسیو از نظر ایمنی بهتر است. سوئیچ‌های PoE اکتیو دارای پورت PoE هستند و می‌توانند تشخیص دهند که آیا دستگاه متصل یک دستگاه PoE است یا خیر.

هنگامی که پورت‌های PoE به دستگاه‌های بدون PoE مانند سیستم‌های کامپیوتری یا لپ تاپ‌ها وصل می‌شوند، دستگاه PoE این را تشخیص می‌دهد که این قابلیت وجود ندارد و مانند یک سوئیچ معمولی با آن کار می‌کند. سپس فقط به جای منبع تغذیه، از ویژگی‌های ارتباط داده استفاده می‌کند. دستگاه‌های PoE پسیو همیشه جریان الکتریکی را از طریق کابل اترنت با ولتاژ معین و بدون توجه به اینکه دستگاه ترمینال از PoE پشتیبانی می‌کند یا نه ارسال می‌کند.

بنابراین آنها ممکن است سیستم‌ها و سایر دستگاه‌های بدون PoE را به آتش بکشند. خوشبختانه دستگاهای PoE موجود در بازار از نوع اکتیو هستند اما هنوز برخی از فروشندگان دستگاه‌های PoE پسیو را عرضه می‌کنند.

آیا می‌توانم یک دستگاه PoE را به دستگاه PoE دیگر وصل کنم؟

بله شما می‌توانید. تنها وقتی که تشخیص داده شود که دستگاه قادر به دستیابی به انرژی است، منبع تغذیه فقط توسط PSE به PD عرضه می‌شود. از آنجا که دو سوئیچ PoE هر دو به عنوان PSE عمل می‌کنند آنها فقط وظیفه رد و بدل کردن داده را انجام می‌دهند.

فرق PoE و PoE+ چیست؟

فرق اصلی بین دستگاه‌های شبکه PoE و PoE+ در انرژی است که هر کدام می‌توانند انرژی مورد نیاز دستگاه‌های متصل را تامین و یا حمل کنند. حداکثر مصرف انرژی PoE PSE برای کابل Cat5 حداکثر 15.4 وات و برای PoE+ PSE حداکثر 30 وات است. توان دریافتی توسط PoE PD حداکثر 12.95 وات و برای PoE+PD حداکثر 25.5 وات است. در اینچا یک نوع سوئیچ PoE++ وجود که از وات‌های بالاتر پشتیبانی می‌کنند.

فرق سوئیچ‌های مدیریتی PoE با سوئیچ‌های غیر مدیریتی PoE چیست؟

سوئیچ مدیریتی PoE سوئیچی است که از نظر پیکربندی یا مدیریت، دسترسی ساده یک یک یا چند واسط را امکان پذیر می‌کند درست مانند پروتکل STP، سرعت پورت، VLAN و غیره که می‌تواند کنترل بیشتری روی ترافیک LAN شما و قابلیت‌های پیشرفته ای را برای کنترل این ترافیک ارائه دهد. در عوض سوئیچ‌های غیر مدیریتی PoE فقط به دستگاه‌های اترنت امکان برقراری ارتباط را می‌دهد (مانند کامپیوتر یا چاپگر شبکه). در سوئیچ‌های غیر مدیریتی از قبل پیکربندی‌های ثابتی صورت گرفته و تغییر آنها امکان پذیر نمی‌باشد. برای اطلاعات بیشتر مقاله سوئیچ مدیریتی یا غیر مدیریتی؟ کدام یک را باید انتخاب کنیم؟ را مطالعه بفرمایید.

چگونه می‌توان در دستگاه‌های PoE حداکثر فاصله را افزایش داد؟

از دستگاه هایی مانند اکستندر PoE و مبدل‌های رسانه ای می‌توان در اتصال PoE استفاده کرد و مسافت را توسعه داد. همچنین یک نوع کابل مسی و فیبر ترکیبی به نام Powered Fiber Cable وجود دارد که مزایای استفاده از مس و فیبر را برای انتقال انرژی و داده به مسافت‌های طولانی تر را با هم ترکیب می‌کند.